Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιφνιδιαστική τοποθέτηση του Δ. Παπαγγελόπουλου στο Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλαμβάνει υφυπουργός Δικαιοσύνης

tags :
Αιφνιδιαστική τοποθέτηση του Δ. Παπαγγελόπουλου στο Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλαμβάνει υφυπουργός Δικαιοσύνης
Θα αναλάβει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας
Την αναβάθμιση του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, ορίζοντας τον στη θέση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, ο νέος Υφυπουργός Δικαιοσύνης ορκίζεται σήμερα στις 18:00 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού.
Ο νέος υφυπουργός θα αναλάβει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου.

Το βιογραφικό του κ. Παπαγγελόπουλου
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πτυχιούχος της Νομικής Θεσσαλονίκης, εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1983.
Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.
Διετέλεσε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και υπηρέτησε στο Προανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος.
Το 2003 εξελέγη από τους συναδέλφους του προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε έως και το 2006 όταν και με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ορίστηκε εποπτεύων εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας - ΔΑΕΕΒ - Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).
Τον Ιούλιο του 2009 ανέλαβε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, θέση στην οποία έμεινε έως και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης