Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξεκάθαρες οι «κόκκινες γραμμές» από την προεδρική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ - Θέτει θέμα εκλογών η πλατφόρμα

tags :
Ξεκάθαρες οι «κόκκινες γραμμές» από την προεδρική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ - Θέτει θέμα εκλογών η πλατφόρμα
Σχέδιο απόφασης προτείνει η προεδρική πλειοψηφία
(upd) Με ξεκάθαρο τρόπο η προεδρική πλειοψηφία στο κείμενο απόφασης βάζει εκ νέου  και με κατηγορηματικό τρόπο τις τέσσερις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης.
«Μπαίνοντας την τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης οφείλουμε να επισημάνουμε τα βασικά χαρακτηριστικά ενός αποδεκτού από εμάς συμβιβασμού:
Α. χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα
Β. καμιά νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις
Γ. αναδιάρθρωση του χρέους
Δ. ισχυρό πακέτο για δημόσιες επενδύσεις, ιδίως στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες.
Επιπλέον, αποτελεί εκ των ουκ άνευ η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και η σταδιακή αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ.
Είναι εξίσου απαραίτητο οι όποιες αλλαγές στις φορολογική πολιτική να προωθούν την κοινωνική δικαιοσύνη ελαφραίνοντας τους οικονομικά ασθενείς και υποχρεώνοντας επιτέλους να πληρώσουν οι έχοντες που συστηματικά φοροδιαφεύγουν».
Στο σχέδιο απόφασης που προτείνει η προεδρική πλειοψηφία  γίνεται απολογισμός του συνόλου των πρωτοβουλιών και του νομοθετικού έργου που έχει προχωρήσει η κυβέρνηση τις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης , ενώ αναφέρεται ότι «η Κεντρική Επιτροπή εκτιμά ότι η υιοθέτηση νομοθετικών πρωτοβουλιών όπως άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις θα στείλει ηχηρό πολιτικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και θα ενισχύσει τη θέση της κυβέρνησης».
Μέσα στο κείμενο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως οι «αντίπαλοι της συνοχής των ευρωπαϊκών λαών  είναι οι φανατικοί της λιτότητας που υπονομεύουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης υιοθετώντας αδιάλλακτες στάσεις και επιχειρώντας τον πιστωτικό στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας.
Όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν με τη φωτιά».

Κοινό κείμενο-τροπολογία κατεβάζουν η Αριστερή Πλατφόρμα και η ΚΟΕ- Ζητούν εκλογές

Στον αντίποδα οι δυνάμεις στης εσωκομματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα η Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη και τα στελέχη που ανήκουν στην τάση της ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος) συνυπογράφουν από κοινού κείμενο –τροπολογία, στο πλαίσιο του κειμένου που έχει αναρτήσει νωρίτερα το bankingnews.gr της Αριστερής Πλατφόρμας.
Δείτε εδώ ΣΥΡΙΖΑ

Μάλιστα, στο κοινό κείμενο που υπογράφουν στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας με μέλη της ΚΟΕ, διαπιστώνεται εκ νέου πως δεν υπάρχει πρόθεση από τους δανειστές να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω, καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρήξη και προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας από την κυβέρνηση «να αποτανθεί στο λαό», βάζοντας στο τραπέζι την προσφυγή στις πρόωρες κάλπες.

Η εισήγηση της προεδρικής πλειοψηφίας











Το κοινό κείμενο-τροπολογία Αριστερής Πλατφόρμας με ΚΟΕ







(Πρώτη ενημέρωση 18:01, Κυριακή 24 Μαίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης