Επιστολή Πρ. Παυλόπουλου σε Tusk: Το ΌΧΙ στο δημοψήφισμα δεν είναι εντολή για έξοδο από το ευρώ

Επιστολή Πρ. Παυλόπουλου σε Tusk: Το ΌΧΙ στο δημοψήφισμα δεν είναι εντολή για έξοδο από το ευρώ
Οι Έλληνες ζητούν μια οικονομικά βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη συμφωνία
Επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, απέστειλε σήμερα, Τρίτη 7 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με την οποία τον ενημερώνει σχετικά με το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.
Στην επιστολή παραθέτει το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών, πλην του κ. Κουτσούμπα (ΚΚΕ) και του κ. Μιχαλολιάκου (Χρυσή Αυγή), στο οποίο ζητούν λύση σε πέντε άξονες.
Ο κ. Παυλόπουλος τονίζει πως το «Όχι» των Ελλήνων στο δημοψήφισμα δεν είναι εντολή για ρήξη με την Ευρώπη, αλλά ζητούν μια οικονομικά βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη συμφωνία.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,
Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι μετά από απαίτηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα, κάλεσα σε συμβούλιο χθες (6/7) τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, από το οποίο προέκυψε κοινό ανακοινωθέν, με την έγκριση όλων πλην του ΚΚΕ το οποίο αναφέρει πως:
«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.
Αναλυτικά, κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:
- Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.
- Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.
- Iσχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
- Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
- Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.
Οι πολιτικοί ηγέτες υπογράμμισαν επίσης ότι η αποκατάσταση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, σε συνεργασία με την ΕΚΤ, αποτελεί άμεση προτεραιότητα.
Η προαναφερθείσα συναινετική απόφαση των περισσότερων ελληνικών κοινοβουλευτικών κομμάτων αποτελεί μια καθοριστική ευκαιρία για όλους τους εταίρους της ευρωζώνης να καταλήξουν σε οικονομικά και πολιτικά βιώσιμη συμφωνία.
Αναμένω,
Με εκτίμησηEmbedded image permalink
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS