Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το υψηλό τίμημα της διάσωσης - Η Ελλάδα αλλάζει με βίαιο τρόπο...με εντολή ΕΕ

Το υψηλό τίμημα της διάσωσης - Η Ελλάδα αλλάζει με βίαιο τρόπο...με εντολή ΕΕ
Η συμφωνία που θα φέρει υποχρεωτικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αλλάξει συθέμελα το οικονομικό και πολιτικό σύστημα της χώρας
Κρατήστε εσείς τη Δημοκρατίας σας και εμείς θα πάρουμε την οικονομία σας.
Αυτό είναι το 3 Μνημόνιο.
Η συμφωνία που θα φέρει υποχρεωτικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αλλάξει συθέμελα το οικονομικό και πολιτικό σύστημα της χώρας.
Η Δευτέρα 13 Ιουλίου ή επόμενες που θα ακολουθήσουν θα φέρει στο προσκήνιο μία Ελλάδα που δεν θα μοιάζει σε τίποτα με την Ελλάδα της Κυριακής 5 Ιουλίου και των προηγούμενων δεκαετιών.
Τα ψέματα τελείωσαν.
Ωστόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πέτυχε μια Πύρρειος νίκη με τη διεθνοποίηση του προβλήματος και την ανάδειξη του γεωπολιτικό χαρακτήρα της χώρας. Επίσης η αναζήτησή του ποιο είναι το μέλλον της Ευρώπης μέσα από την σκληρή γραμμή λιτότητας που επιβάλει το δίδυμο Μέρκελ - Σόιμπλε στην Ευρώπη.
Η επιτυχία αυτή αποπληρώνεται με την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ η στρατηγική αυτή δεν έφερε μια αξιοπρεπή συμφωνία τουναντίον είναι μία ταπεινωτική συμφωνία για όλουςτους Έλληνες.
Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την απρόβλεπτη εξέλιξη που είχε η ψηφοφορία στη Βουλή τον καθιστά όμηρο του παλαιού πολιτικού συστήματος που έφερε τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.
Όμως οι σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα την έκαναν νωρίς αφού επέλεξαν να σώσουν τον εαυτό τους και μόνο. Οι αριστεροί και πρωτοκλασάτα στελέχη έγιναν δραπέτες αναζητώντας ένα πιο βολικό και ήσυχο μονοπάτι.
Η νέα Ελλάδα θα φτιαχτεί με αίμα και δάκρυα.
Ο πολιτικός λόγος σε κάνω πλούσιο προεκλογικά και μετεκλογικά πάμφτωχο ολοκληρώθηκε με την πολιτική της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάμε για την καινούργια Ελλάδα.
Το κόστος όμως πέφτει στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Αυτός θα πληρώσει διότι μπήκε στη λογική του παζαριού με σκοπό την οικονομική εξέλιξη και την ευημερία.
Εαν δίκαιο αίτημα το οποίο όμως στηρίχθηκε σε δανεικά.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αποδεχθεί τα πάντα για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτή ήταν η εντολή που έλαβε από τους 251 βουλευτές.
Το νέο μνημόνιο θα εφαρμοστεί υπο το άγρυπνο βλέμμα τεχνοκρατών που θα εγκατασταθούν στα υπουργεία.
Ο έλεγχος θα είναι ασφυκτικός και θα αφορά στη βάση λειτουργίας της κρατικής μηχανής.
Οι αλλαγές θα έχουν σαρωτικό χαρακτήρα σε όλες τις δομές του κράτους. Οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων και οι διορισμένοι γενικοί γραμματείς δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη στους δανειστές.
Πλέον είναι αδιάφορη η συγκατοίκηση των κομμάτων στην κυβέρνηση και πως θα λέγονται οι κυβερνητικοί εταίροι.
Η Ελλάδα μετά και τα στρατηγικά λάθη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο έσχατο σημείο της υποταγής.
Δεν είχε περιθώρια επιλογών και αποδέχθηκε αυτό που ήταν εφικτό. Η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το κύκλο της διότι είχε μάθει απλώς να διαφωνεί με όλα. Τώρα θα τη θυμούνται πως με αυτούς έχασαν τις καταθέσεις τους μαζί και οι κόποι μίας ζωής. Μακάρι οι εξελίξεις να μας διαψεύσουν.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης