Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ σε περίπτωση εκλογών; – Ποιά η επόμενη μέρα του Καμμένου και των βουλευτών του κόμματος;

Τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ σε περίπτωση εκλογών; – Ποιά η επόμενη μέρα του Καμμένου και των βουλευτών του κόμματος;
Έχει δοθεί εντολή για προεκλογική ετοιμότητα στους Ανεξάρτητους Έλληνες
Οι δημοσκοπήσεις κρίνουν το μέλλον των ΑΝ.ΕΛ., με τον Πάνο Καμμένο να περιμένει τις πρώτες ασφαλείς δημοσκοπικές μετρήσεις που θα αποτυπώνουν αν το κόμμα του μπαίνει στη Βουλή σε περίπτωση εκλογών.
Στο επιτελείο του προέδρου του κόμματος υπάρχει διάχυτη η εκτίμηση πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στην άμεση προκήρυξη εκλογών αμέσως μόλις κλείσει η συμφωνία.
Ως εκ τούτου, έχει δοθεί εντολή για προεκλογική ετοιμότητα, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται η «φόρμουλα» με την οποία οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. θα εξασφαλίσουν εκ νέου την είσοδό τους στη Βουλή.  
Η επικρατούσα εισήγηση που, σύμφωνα με πληροφορίες επεξεργάζονται από κοινού στο Μέγαρο Μαξίμου και τους ΑΝ.ΕΛ., είναι να τεθεί το κόμμα του Πάνου Καμμένου  σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας και οι υποψήφιοι βουλευτές του να ενταχθούν στη λίστα υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.  
Αμέσως μετά τις εκλογές, ο Πάνος Καμμένος με τους εκλεγμένους βουλευτές του θα επανακτήσουν την αυτονομία τους προχωρώντας στην επανέναρξη λειτουργίας των ΑΝ.ΕΛ..
Αν μάλιστα έχουν εκλέξει 10 βουλευτές, μπορούν να συγκροτήσουν και Ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Με την εφαρμογή αυτού του σχεδίου, εκτός από την εξασφάλιση της εισόδου των ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή, επιλύονται δυο ακόμα κομβικά θέματα.
Το πρώτο, που «καίει» την κυβέρνηση και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι με την ένταξη των υποψηφίων των ΑΝ.ΕΛ. στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει συνασπισμός κομμάτων και άρα δεν χάνεται το μπόνους των 50 εδρών που απολαμβάνει το πρώτο κόμμα.
Το δεύτερο, πρόβλημα που απασχολεί κυρίως το κόμμα του Πάνου Καμμένου, είναι η κρατική χρηματοδότηση, η οποία με την εφαρμογή του σχεδίου αναστολής λειτουργίας και επανέναρξης δεν χάνεται.
Όσο για το ποσοστό συμμετοχής υποψηφίων από τους ΑΝ.ΕΛ. στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου σχολίαζε ότι αυτό θα κριθεί από την συμφωνία που θα υπάρξει μεταξύ των δυο αρχηγών και κυρίως από τον αριθμό διαφωνούντων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, που θα βρεθούν εκτός εκλογικής λίστας.
Σε κάθε περίπτωση, η ίδια πηγή τόνιζε ότι θα βρεθεί η φόρμουλα ώστε το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ να μην έχει την τύχη του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη που έμεινε εκτός Βουλής από τη φθορά που υπέστη λόγω της συμμετοχής του στη κυβέρνηση εθνικού σκοπού του Λουκά Παπαδήμου.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 8 Αυγούστου 11:17

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης