Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Ν Μιχαλολιάκος εξηγεί τι εννοούσε με την έννοια πολιτική ευθύνη και δηλώνει η βρώμικη προπαγάνδα δεν θα περάσει

tags :
Ο Ν Μιχαλολιάκος εξηγεί τι εννοούσε με την έννοια πολιτική ευθύνη και δηλώνει η βρώμικη προπαγάνδα δεν θα περάσει
Η προπαγάνδα της παραπληροφόρησης δεν θα περάσει αναφέρει ο Ν. Μιχαλολιάκος
Με αφορμή δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής που παραποιήθηκε όσον αφορά την έννοια της πολιτικής ευθύνης ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής σε δήλωση του στο bankingnews.gr επισημαίνει

"Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι δήλωσα ότι ο δολοφόνος του Φύσσα υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής όπως ψευδώς γράφεται από μερίδα του τύπου και των ηλεκτρονικών μέσων.

Όπως προκύπτει από το ηχητικό ντοκουμέντο της συνέντευξης μου στον Real FM είπα ότι είναι απλός οπαδός.
Σε ότι αφορά την έννοια της πολιτικής ευθύνης εννοώ ότι επειδή ακριβώς υπήρξε οπαδός και όχι μέλος υπάρχει αυτή η ευθύνη.
Αυτό είναι ένα γεγονός, όπως γεγονός ήταν ότι οπαδοί και στελέχη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ και της Αριστεράς έχουν προβεί σε εγκλήματα για τα οποία όχι μόνο δεν ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη αλλά πήγαν και μάρτυρες υπερασπίσεως στις δίκες τους.
Τους προξενεί εντύπωση η ειλικρίνεια και η έλλειψη πολιτικής δειλίας από την Χρυσή Αυγή, είναι συνηθισμένοι στην πολιτική δειλία.
Εις ότι αφορά την δολοφονία την καταδικάσαμε από την πρώτη  στιγμή και την καταδικάζουμε και τώρα.
Πρέπει να αντιληφτεί ο κάθε έλληνας ότι δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να αστυνομεύει τους οπαδούς του και να έχει ευθύνη για τις πράξεις του.
Πολιτικά όμως έχει βαρύτητα αν ο οπαδός ενός κόμματος προβαίνει σε μια καταδικαστέα πράξη.
Να σταματήσει επιτέλους παραμονές εκλογών η προπαγάνδα με την απομόνωση μιας φράσεως που σκοπίμως παραποιείται.
Απόδειξη γιαυτό είναι ότι ο συλλογισμός μου στην συνέντευξη  στο Real FM καταλήγει με την φράση.
«Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα, να κατηγορείται, γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη».
Η φράση αυτή και μόνη ανατρέπει την βρώμικη προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής ότι ανέλαβε την ευθύνη για μια δολοφονία".

Μετά τη δήλωση του Ν. Μιχαλολιάκου σχεδόν όλα τα κόμματα έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την αποστροφή του λόγου του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.

ΛΑΕ: Η ομολογία της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία Φύσσα καταδεικνύει ότι δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό

Πρέπει να καταδικαστεί η ηγεσία αυτής της οργάνωσης για την εγκληματική της δράση, τονίζει η Λαϊκή Ενότητα
Η ομολογία της δολοφονίας Φύσσα από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής καταδεικνύει ότι δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αποτέλεσμα της φασιστικής ιδεολογίας, συγκρότησης και πρακτικής της νεοναζιστικής οργάνωσης, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η Λαϊκή Ενότητα.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου, η Λαϊκή Ενότητα σημειώνει:
«Εμβρόντητοι ακούσαμε σήμερα τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Αρχηγός κόμματος αναλαμβάνει την ευθύνη για μια δολοφονία!
Η ομολογία αυτή αναδεικνύει αυτό ακριβώς που επίμονα λέει το αντιφασιστικό και δημοκρατικό κίνημα: ότι η δολοφονία Φύσσα δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αποτέλεσμα της φασιστικής ιδεολογίας, συγκρότησης και πρακτικής της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Αυτό δεν καθιστά μόνο επιτακτική την ανάγκη να καταδικαστεί η ηγεσία αυτής της οργάνωσης για την εγκληματική της δράση, πάνω από όλα απαιτεί να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια και στα μνημόνια και στο φασισμό», σημειώνει η ΛΑΕ.
«Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να μαυρίσουν στις εκλογές όχι μόνο τα μνημονιακά κόμματα, αλλά και τη φασιστική Χρυσή Αυγή, που όταν δεν επιτίθεται σε αγωνιστές και πρόσφυγες, λειτουργεί σαν μπράβος των εργοδοτών και των εφοπλιστών», επισημαίνει και καταλήγει καλώντας όλους να λάβουν μέρος «στις μαζικές αντιφασιστικές συγκεντρώσεις αύριο σε όλη την Ελλάδα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα».

ΣΥΡΙΖΑ: Το στυγερό έγκλημα φανέρωσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία το απεχθές πρόσωπο της ΧΑ

Δριμεία επίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου.
«Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον αρχηγό της ΧΑ, Νίκο Μιχαλολιάκο, μία μέρα πριν από τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του, εξοργίζει κάθε δημοκρατικό πολίτη που αγωνίζεται και επιθυμεί ένα κράτος δικαίου» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει σε ακόμα πιο σκληρό ύφος.
«Η ρητορική του μίσους, τα τάγματα εφόδου, οπλισμένα από την κοινωνική απελπισία που έχει σκορπίσει η κρίση, εκμεταλλεύονται το ανθρώπινο δράμα προκειμένου να επεκταθούν.
Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το στυγερό έγκλημα φανέρωσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία το απεχθές πρόσωπο της ΧΑ: μιας δολοφονικής, φασιστικής συμμορίας, που στρέφεται εναντίον των αδύναμων με κάθε τρόπο, χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα μια ψευδεπίγραφη αντισυστημική ρητορική, απολύτως βολική για το σύστημα».

ΠΑΣΟΚ: Οι νεοναζιστές υπερασπίζονται την εγκληματική πολιτική τους

Η Χρυσή Αυγή δια του αρχηγού της, μας είπε σήμερα ότι αναλαμβάνει την «πολιτική έκθεση» για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι δήθεν δεν ήξεραν τίποτε, ότι δεν είχαν ευθύνη.
Τώρα με θράσος, οι νεοναζιστές υπερασπίζονται την εγκληματική πολιτική τους, επιχειρώντας μόνο να γλιτώσουν τις ποινικές συνέπειες.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πρέπει να απαντήσουν στην πρόκληση.
Να κλείσουν τον δρόμο στην συμμορία των δολοφόνων.
Να τους καταδικάσουν. Η ψήφος σε αυτούς δεν είναι πολιτική επιλογή! Είναι επιβράβευση εγκληματιών.
Ζητούμε με την ψήφο τους οι πολίτες να αναδείξουν την Δημοκρατική Συμπαράταξη τρίτη δύναμη. Να μας δώσουν την τρίτη εντολή!
Για να επιβάλλουμε την συνεννόηση και την συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων που θέλουν την έξοδο από την κρίση, την Ελλάδα στην Ευρώπη και το Ευρώ.

Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ): Η μισή ανάληψη της ευθύνης από τον Ν. Μιχαλολιάκο αποκαλύπτει την απύθμενη θρασυδειλία της Χρυσής Αυγής

Θέση για την επίμαχη δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πήρε και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ήταν πολύ σκληρή στην τοποθέτησή της.
«Η μισή «ανάληψη» της ευθύνης - πολιτική μόνον, αλλά όχι και ποινική - από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, και μάλιστα με καθυστέρηση δύο χρόνων, αποκαλύπτει την απύθμενη θρασυδειλία και το απεχθές πρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Ταυτόχρονα αναδεικνύει τον κυνισμό των καθαρά προεκλογικών σκοπιμοτήτων της προκλητικής ομολογίας.
Μέχρι πρότινος επιχειρούσαν να εμφανιστούν αθώοι του αίματος.
Στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχουν όμως καταδικαστεί. Και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί στις εκλογές της Κυριακής».

Ποτάμι: Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Π. Φύσσα δείχνει τον εγκληματικό χαρακτήρα αυτής της οργάνωσης


Προ των ευθυνών τους έθεσε και το Ποτάμι τους Έλληνες ψηφοφόρους μετά τη δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου.
«H ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Π.Φύσσα από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκο δείχνει με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο τον εγκληματικό χαρακτήρα αυτής της οργάνωσης.
Μετά τη σημερινή απροκάλυπτη ομολογία ουδείς δικαιούται να πει ότι παραπλανήθηκε.
Κάθε ψήφος στη Χρυσή Αυγή είναι επιβράβευση των εγκληματικών πράξεών της.
Το καθήκον όλων είναι να αγωνισθούν ώστε την Κυριακή να μη δοθεί η δυνατότητα στον αρχηγό μιας εγκληματικής συμμορίας, να διεκδικήσει την τρίτη διερευνητική εντολή».

ΝΔ: Προκλητική ομολογία που γίνεται με στόχο να τρομοκρατήσει πολίτες και κόμματα

Ούτε η ΝΔ άφησε ασχολίαστη την δήλωση που έκανε ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
«Ανατριχιάσαμε από την ξεδιάντροπη δήλωση ανάληψης ευθύνης για το θάνατο του Παύλου Φύσσα από τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται για μια προκλητική ομολογία που γίνεται μέσα στην προεκλογική περίοδο με στόχο να τρομοκρατήσει πολίτες και κόμματα.
Η ΝΔ, όχι μόνο δεν τρομοκρατείται, αλλά χαλυβδώνεται η δημοκρατική της συνείδηση.
Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μαχόμαστε κατά του φασισμού και της βίας, όποια μορφή και αν έχουν.
Η υπεράσπιση της δημοκρατίας γίνεται με πράξεις και διαρκή επαγρύπνηση.
Επιβεβαιώνεται, επιπλέον, ότι η ψήφος τιμωρίας που ενισχύει τα κόμματα των άκρων, βλάπτει τη δημοκρατία.
Ας το αναλογιστούν αυτό, οι πολίτες που επιθυμούν η Ελλάδα να πάει μπροστά με συνεργασία, συναίνεση και σταθερότητα».

ΚΚΕ: Η ομολογία αυτή δεν απαλλάσσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από τις ποινικές της ευθύνες

Έντονη ήταν και η αντίδραση του ΚΚΕ που εκτός από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υπενθύμισε και τα περιστατικά με τους Αιγύπτιους ψαράδες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
«Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ομολογία Μιχαλολιάκου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία, επιβεβαιώνει τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, που απορρέει από τη ναζιστική της ιδεολογία.
 Η ομολογία αυτή όχι μόνο δεν απαλλάσσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από τις ποινικές της ευθύνες για τη δολοφονία Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα, για δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις, αλλά ενισχύει τις ποινικές της ευθύνες».

ΔΗΜΑΡ: Πρόκληση η θρασύτατη παραδοχή Μιχαλολιάκου για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες

Λιτή, αλλά εξίσου αιχμηρή με τις υπόλοιπες ήταν και η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το θέμα.
«Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής και μια μέρα πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα , ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την «πολιτική ευθύνη» για όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στο Κερατσίνι.
Η θρασύτατη παραδοχή του, αποτελεί πρόκληση για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.
Φανερώνει ξεκάθαρα τη ρητορική του μίσους και τη εγκληματική λογική του φασισμού και της βίας που εκφράζει η Χ.Α.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης