Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηνικολάου: Διαστρεβλώθηκαν τα λόγια Μιχαλολιάκου - Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη που μπορεί να έχει κάθε πολιτικός χώρος

Χατζηνικολάου: Διαστρεβλώθηκαν τα λόγια Μιχαλολιάκου - Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη που μπορεί να έχει κάθε πολιτικός χώρος
Εγώ θέλω να είμαι σοβαρός - Δεν θέλω να κάνω διαστρεβλώσεις
Για διαστρέβλωση των λόγων του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, αναφορικά με την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Π. Φύσσα, έκανε λόγο ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης, Ν. Χατζηνικολάου, στον οποίο και παραχώρησε τη συνέντευξη ο Ν. Μιχαλολιάκος.
Απαντώντας, μέσω ραδιοφώνου, ο Ν. Χατζηνικολάου τόνισε πως ο Ν. Μιχαλολιάκος καμία "ανάληψη πολιτικής ευθύνης" δεν έκανε της δολοφονίας του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, αλλά αναφέρθηκε στην πολιτική ευθύνη που πιθανώς να έχει ένας πολιτικός χώρος, όταν ένα φίλος ή οπαδός εμπλέκεται σε μια καταδικαστέα πράξη.
"Είπε ότι δεν έχει ποινική ευθύνη, ότι έχει την πολιτική ευθύνη όπως θα είχε την πολιτική ευθύνη κάθε κόμμα αν ένα μέλος ή ένας φίλος του ή ένας οπαδός του προέβαινε σε μια ανάλογη πράξη.
Εγώ θέλω να είμαι σοβαρός.
Δεν θέλω να κάνω διαστρεβλώσεις.
Θέλω να μεταδίδω ό,τι πραγματικά ελέχθη", διευκρίνισε ο κ. Χατζηνικολάου.

Η συνέντευξη του Ν. Μιχαλολιάκου στον Ν. Χατζηνικολάου την Πέμπτη 17/9 και τα όσα ακολούθησαν:

Ο Ν Μιχαλολιάκος εξηγεί τι εννοούσε με την έννοια πολιτική ευθύνη και δηλώνει η βρώμικη προπαγάνδα δεν θα περάσει

Με αφορμή δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής που παραποιήθηκε όσον αφορά την έννοια της πολιτικής ευθύνης ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής σε δήλωση του στο bankingnews.gr επισημαίνει:
"Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι δήλωσα ότι ο δολοφόνος του Φύσσα υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής όπως ψευδώς γράφεται από μερίδα του τύπου και των ηλεκτρονικών μέσων.
Όπως προκύπτει από το ηχητικό ντοκουμέντο της συνέντευξης μου στον Real FM είπα ότι είναι απλός οπαδός.
Σε ότι αφορά την έννοια της πολιτικής ευθύνης εννοώ ότι επειδή ακριβώς υπήρξε οπαδός και όχι μέλος υπάρχει αυτή η ευθύνη.
Αυτό είναι ένα γεγονός, όπως γεγονός ήταν ότι οπαδοί και στελέχη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ και της Αριστεράς έχουν προβεί σε εγκλήματα για τα οποία όχι μόνο δεν ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη αλλά πήγαν και μάρτυρες υπερασπίσεως στις δίκες τους.
Τους προξενεί εντύπωση η ειλικρίνεια και η έλλειψη πολιτικής δειλίας από την Χρυσή Αυγή, είναι συνηθισμένοι στην πολιτική δειλία.
Εις ότι αφορά την δολοφονία την καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή και την καταδικάζουμε και τώρα.
Πρέπει να αντιληφτεί ο κάθε έλληνας ότι δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να αστυνομεύει τους οπαδούς του και να έχει ευθύνη για τις πράξεις του.
Πολιτικά όμως έχει βαρύτητα αν ο οπαδός ενός κόμματος προβαίνει σε μια καταδικαστέα πράξη.
Να σταματήσει επιτέλους παραμονές εκλογών η προπαγάνδα με την απομόνωση μιας φράσεως που σκοπίμως παραποιείται.
Απόδειξη γιαυτό είναι ότι ο συλλογισμός μου στην συνέντευξη στο Real FM καταλήγει με την φράση.
«Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα, να κατηγορείται, γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη».
Η φράση αυτή και μόνη ανατρέπει την βρώμικη προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής ότι ανέλαβε την ευθύνη για μια δολοφονία".

Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή): Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας Φύσσα - Δεν υπάρχει ποινική ευθύνη

Την πολιτική ευθύνη της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι αναγνώρισε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος.
Αρνήθηκε ωστόσο ότι υπάρχει ποινική ευθύνη.
«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε.
Αλλά η ποινική ευθύνη... δεν υπάρχει» ανέφερε στον Realfm.
Όσον αφορά τις εκτιμήσεις του για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε:
«Για τη Χρυσή Αυγή έχω τη γνώμη ότι –αυτό προκύπτει όχι μόνο από τις πολιτικές έρευνες αλλά και από πολλά άλλα στοιχεία: Από την επαφή μου με το λαό, από τις διάφορες ομιλίες που έχω κάνει- ότι θα είναι στην τρίτη θέση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης