Τελευταία Νέα
Πολιτική

AFP: Η Ελλάδα ζήτησε από τους Ευρωπαίους να μην κλείσουν τα σύνορα, τουλάχιστον μέχρι τις 6 Μαρτίου

tags :
AFP: Η Ελλάδα ζήτησε από τους Ευρωπαίους να μην κλείσουν τα σύνορα, τουλάχιστον μέχρι τις 6 Μαρτίου
Η Αθήνα απειλεί να μην δεχτεί το τελικό κείμενο συμπερασμάτων, αν δεν υπάρξουν εγγυήσεις ότι δεν κλείσουν μονομερώς σύνορα από χώρες - μέλη της ΕΕ
Η Ελλάδα ζήτησε από τους Ευρωπαίους εταίρους της να μην κλείσουν τα σύνορά τους, τουλάχιστον μέχρι τις 6 Μαρτίου, οπότε έχει προγραμματιστεί να γίνει η Σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας όπου θα εξεταστεί κατά πόσο η Τουρκία εφαρμόζει τις υποχρεώσεις της όπως απορρέουν από αυτήν σχετικά με τον έλεγχο των προσφυγικών ροών.
«Ζητάμε ομόφωνη απόφαση - δέσμευση ότι δεν θα κλείσει κανείς μονομερώς τα σύνορά του μέχρι τις 6 Μαρτίου, αλλιώς η ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχτεί τα συμπεράσματα της Συνόδου» διέρρεαν ελληνικές κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων).
Από το πρωί της Παρασκευής, η Αυστρία, παρά τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις, προχώρησε στην εφαρμογή της απόφασης για ανώτερο αριθμό προσφύγων που δέχεται ανά ημέρα, οι οποίος δεν ξεπερνά τους 80 έτσι ώστε σταθερά να είναι περίπου 3.200 πρόσφυγες ημερησίως στη διαδικασία μετακίνησης προς Γερμανία.
«Αν η Αυστρία επιμείνει στο κλείσιμο των συνόρων, θα υπάρξει φαινόμενο ντόμινο σε βάρος μας» υποστήριζαν ελληνικές κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με το Γαλλικό ΠΡακτορείο.
«Η Γερμανίδα καγκελάριος δεσμεύτηκε να μην αλλάξει τη θέση της και το ίδιο ζητάμε και από τις υπόλοιπες χώρες - μέλη της ΕΕ» συνέχισε η ίδια πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης