Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ευρώπη – Πρέπει να εμπνεύσει τους λαούς της

tags :
Τσίπρας: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ευρώπη – Πρέπει να εμπνεύσει τους λαούς της
«Ο διάλογος πρέπει να οδηγήσει σε ένα νέο όραμα για την Ευρώπη, ένα όραμα που έχουμε ανάγκη»
Η Ευρώπη βρίσκεται αυτή την περίοδο σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, υποστήριξε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως πλέον πρέπει να υπάρξει έμπνευση προς τους λαούς της.
Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ευρωμεσογειακής Συνόδου στην Αθήνα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η Σύνοδος αναδεικνύει την κοινή βούληση των μεσογειακών χωρών να ενισχύσουν τη συνοχή και την ενότητα της Ευρώπης, επισημαίνοντας πως δεν αποτελεί μία αποστασιοποίηση από την υπόλοιπη Ευρώπη.
«Ο διάλογος πρέπει να οδηγήσει σε ένα νέο όραμα για την Ευρώπη, ένα όραμα που έχουμε ανάγκη.
Πρέπει να λάβουμε ουσιαστικά μέτρα για τη βελτίωση της ζωής των Ευρωπαίων πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, εξέφρασε την άποψη πως ο ρόλος της Γηραιάς Ηπείρου σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να ενισχυθεί, κάτι που προαπαιτεί και την αναβάθμιση της εξωτερικής της πολιτικής.
Σχετικά με την κρίση που υπάρχει στο εσωτερικό της Ε.Ε., ο κ. Τσίπρας τόνισε πως χρειάζονται μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, συμπληρώνοντας πως, σε μεγάλο βαθμό, το μέλλον της Ευρώπης διακυβεύεται στη Μεσόγειο.
Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κλίμα ξενοφοβίας που παρουσιάζεται σε ορισμένες χώρες, λόγω προσφυγικού:
«Πρέπει να απαντήσουμε στις δυνάμεις της ξενοφοβίας.
Χρειάζονται δυναμικές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή».
Καταλήγοντας, προανήγγελλε πως η επόμενη ευρωμεσογειακή συνάντηση θα γίνει στην Πορτογαλία, σχολιάζοντας πως ο στόχος των χωρών της Μεσογείου «θέλουν
να μπολιάσουμε τον διάλογο για μια καλύτερη Ευρώπη - Ευρώπη που θα εμπνεύσει ξανά τους πολίτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης