Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενώ το προσφυγικό είναι η αποτυχία της Αριστεράς, ο εθνικισμός αποτελεί την νέα εναλλακτική επιλογή της Ευρώπης με ανάπτυξη

Ενώ το προσφυγικό είναι η αποτυχία της Αριστεράς, ο εθνικισμός αποτελεί την νέα εναλλακτική επιλογή της Ευρώπης με ανάπτυξη
O εθνικισμός μπορεί να αποτελέσει σοβαρή εναλλακτική πολιτική και οικονομική επιλογή για τις κοινωνίες.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το προσφυγικό αποτελεί την αντικειμενικά παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ελλάδα και όχι μόνο στην Ελλάδα.
Τα όσα διαδραματίζονται στα ελληνικά νησιά αποτελούν προσβολή στον κοινό νου.
Τα hot spot τα κέντρα φιλοξενίας έχουν μετεξελιχθεί σε κέντρα τρομοκρατίας των πολιτών.
Όσο και εάν κάποιοι συκοφαντικά υποστηρίζουν ότι διαμαρτύρονται οι ακροδεξιοί, τα όσα διαδραματίστηκαν π.χ. στην Σάμο όπου όλη η κοινωνία επαναστάτησε κατά των προσφύγων έρχεται να διαψεύσει πανηγυρικά αυτές τις αναφορές.
Σύσσωμη η κοινωνία των νησιών δεν θέλει τους πρόσφυγες, οι οποίες δεν σέβονται ότι βρίσκονται σε χώρα φιλοξενίας προκαλώντας σοβαρά επεισόδια και προκαλώντας την οργή της τοπικής κοινωνίας.
Η παρουσία των προσφύγων στοιβαγμένους στα κέντρα φιλοξενίας μόνο ζημία προκαλεί στους έλληνες πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες.
Στην Ελλάδα και όχι μόνο στην Ελλάδα η Αριστερά στην προσπάθεια της να δείξει ότι είναι το κόμμα με ανθρώπινο πρόσωπο – βλέπε φιλοξενία προσφύγων – παγιδεύτηκε στο πρόβλημα.
Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βράζουν από αγανάκτηση κατά των προσφύγων.
Και ενώ το προσφυγικό είναι τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα, το οποίο είναι δεδομένο ότι θα πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ ανεπανόρθωτα…και ενώ η Αριστερά παγιδεύτηκε αποτελώντας μέρος του προβλήματος… ενώ ισχυρό κίνημα αλλαγής, ανανέωσης και εναλλακτικής πρότασης, δυναμώνει στην Ευρώπη.
Οι δυνάμεις του εθνικισμού και πατριωτισμού μπορούν να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος με προοπτική.
Ήδη η Ευρώπη μεταμορφώνεται.
Στην Βρετανία η νίκη του Brexit ήταν το πρώτο βήμα.
Η νίκη Trump στις ΗΠΑ ήταν επίσης ένα εξίσου πολύ μεγάλο βήμα.
Οι πολίτες θέλουν την αλλαγή, επιλέγουν το διαφορετικό γιατί δοκίμασαν τους συστημικούς και απέτυχαν.
Αυτή η αλλαγή ευνοεί τον εθνικισμό.
Εάν στην Ιταλία κερδίσει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα το εθνικιστικό ρεύμα θα ισχυροποιηθεί.
Μπορεί οι θιασώτες του ΟΧΙ να περιστρέφονται πέριξ του κινήματος των 5 Αστέρων στην Ιταλία… αλλά στην Αυστρία στις 4 Δεκεμβρίου διεξάγονται προεδρικές εκλογές στην Αυστρία με τον εθνικιστή Hofer να προηγείται…
Στην Γαλλία η Le Pen είναι στις δημοσκοπήσεις πρώτη και διεκδικεί την προεδρία.
Συνολικά τα εθνικιστικά κινήματα ισχυροποιούνται όπως στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή που βρίσκεται στο 10%.
Όμως το μεγάλο οπλοστάσιο στα επιχειρήματα του εθνικιστικού ρεύματος, δεν μπορεί να είναι οι πρόσφυγες αλλά η εναλλακτική οικονομική πρόταση.
Η επιστροφή στο έθνος και η ενίσχυση της εθνικής παραγωγής δεν είναι γνώρισμα μόνο της ακροδεξιάς.
Πατριώτης εθνικιστής μπορεί να είναι και ένας κεντρώος ή ένας αριστερός.
Εάν το εθνικιστικό ρεύμα γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο είναι βέβαιο ότι δυνάμεις όπως η Χρυσή Αυγή θα μπορούσαν να γίνουν και δεύτερο κόμμα στην ελληνική Βουλή.
O εθνικισμός μπορεί να αποτελέσει σοβαρή εναλλακτική πολιτική και οικονομική επιλογή για τις κοινωνίες.
Χρειάζεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο δράσης και ανάπτυξης ώστε να πείσει την ευρύτερη μάζα των ευρωπαίων ότι ο εθνικισμός δεν είναι μόνο ιδεολογικό κίνημα αλλά μπορεί να κυβερνήσει με στόχο την ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε υγιείς βάσεις, στον εθνικό πλούτο και όχι σε λογιστικά τρικ κεντρικών τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης