Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κούλογλου: Σε ρόλο οικονομικού δολοφόνου ο Schaeuble – Θέλει να ρίξει την κυβέρνηση

Κούλογλου: Σε ρόλο οικονομικού δολοφόνου ο Schaeuble – Θέλει να ρίξει την κυβέρνηση
Ποντάρει στην άνοδο Μητσοτάκη, σαμποτάρει κάθε κίνηση συμβιβασμού τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι είναι προφανές πως ο Wolfgang Schaeuble σε ρόλο οικονομικού δολοφόνου θέλει να ρίξει την ελληνική κυβέρνηση καθώς ποντάρει στην άνοδο του Κ. Μητσοτάκη διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι για αυτό το λόγο ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σαμποτάρει κάθε κίνηση συμβιβασμού ώστε να κλείσει η αξιολόγηση.
Σε δηλώσεις του στο Ράδιο 98.4 της Κρήτης, ο κ.Κούλογλου υποστήριξε ότι με λογικές υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές, η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει άμεσα και να ανακοπούν τα σχέδια Schaeuble, ο οποίος – όπως είπε – «θέλει να χρησιμοποιήσει πιθανή κρίση και αναταραχή στην Ελλάδα, για να μας πετάξει έξω από την Ευρωζώνη και να αναδιαμορφώσει την Ευρώπη στα μέτρα του – να εγκαθιδρύσει μια θεσμική γερμανική ηγεμονία».
«Αν όμως οι θεσμοί προκρίνουν την σκληρή γραμμή, τότε η ελληνική πλευρά δεν έχει παρά να επιλέξει την μετωπική.
Η χώρα χρειάζεται να συζητήσει και τα εναλλακτικά σενάρια χωρίς ταμπού.
Είναι αδιανόητο, αν όχι με δική μας πρωτοβουλία, αλλά με ευθύνη των μικρών ηγεσιών της Ε.Ε. η Ευρωζώνη οδηγηθεί σε διάλυση, η χώρα να μην διαθέτει εναλλακτικά σχέδια» υπογράμμισε ο κ.Κούλογλου.
Ερωτηθείς εάν η αξιολόγηση φαίνεται να κλείνει δύσκολα και «πόσο μακριά μπορεί να πάει η βαλίτσα», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «στις Βρυξέλλες γίνεται μια προσπάθεια εντατική η οποία ευνοείται από την Κομισιόν - που είναι υπέρ της ελληνικής πλευράς - αλλά και διαπραγματεύσεις που γίνονται μέσω Dijsselbloem – με τον Schaeuble - ώστε να βρεθεί μια κοινή λύση».
Επιπλέον, υπογράμμισε το ρόλο της ΕΚΤ, η οποία «θέλει να κλείσει η συμφωνία γιατί καταλαβαίνει ότι μια ταραχή στην Ευρωζώνη τώρα είναι ό,τι χειρότερο για το ευρώ» και υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν κα να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης