Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βάκη: Εφικτή η τεχνική συμφωνία ακόμα και στο σημερινό Eurogroup – Απόκλιση μόνο στα εργασιακά

tags :
Βάκη: Εφικτή η τεχνική συμφωνία ακόμα και στο σημερινό Eurogroup – Απόκλιση μόνο στα εργασιακά
Η ΝΔ πάσχει από στερητικό σύνδρομο εξουσίας, δεν την ενδιαφέρει η αξιολόγηση παρά μόνο οι εκλογές τόνισε η κα.Βάκη
Την εκτίμηση πως είναι εφικτή μια συμφωνία στο τεχνικό της σκέλος στο σημερινό Eurogroup διατύπωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, υπογραμμίζοντας πως το μόνο θέμα στο οποίο υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών είναι τα εργασιακά.
«Υπάρχει σύγκλιση σε πάρα πολλά ζητήματα, απόκλιση υπάρχει ουσιαστικά στα εργασιακά, επομένως δε βρίσκω τον λόγο - σήμερα για παράδειγμα - γιατί να μην καταλήξουμε κάπου στο τεχνικό σκέλος και να προχωρήσουμε.
Θέλω να πιστεύω ότι θα καταλήξουμε.
Αν θέλουμε να κάνουμε μία νηφάλια και ψύχραιμη εκτίμηση, μπορεί να κλείσει πάρα πολύ γρήγορα αυτή η αξιολόγηση, εάν υποχωρήσει το ΔΝΤ από όλη αυτή την ιδεοληψία με τα εργασιακά και δεν προβάλει αυτές τις παράλογες απαιτήσεις και αν η Ευρώπη στηρίξει το δεδομένο και το αυτονόητο, το ίδιο το κεκτημένο της και αυτό, που η ίδια αποκαλεί βέλτιστες πρακτικές» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Βάκη.
Όπως είπε, σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει για τη δημοσιονομική πορεία έως το 2019, στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και στο κλείσιμο σημαντικών εκκρεμοτήτων όπως «του ΔΕΣΦΑ με την επανεκκίνηση των διαγωνιστικών διαδικασιών, μετά την ακύρωση της συμφωνίας με τη Socar».
«Θα μπορούσε να κλείσει και χθες η αξιολόγηση, αλλά ένα βεβιασμένο κλείσιμο της αξιολόγησης και η παράδοση σε αυτές τις παράλογες απαιτήσεις και ιδεοληψίες για τα εργασιακά θα είχε πραγματικά δυσβάσταχτο κόστος για την κοινωνία» είπε η κα.Βάκη, η οποία αναφέρθηκε και στη στάση της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι «πάσχει από στερητικό σύνδρομο εξουσίας που την κάνει να ζητάει κάθε μέρα εκλογές».
«Δεν την ενδιαφέρει το κλείσιμο της αξιολόγησης, όσο να γίνουν εκλογές και να πέσει η κυβέρνηση.
Ο παραλογισμός της συνίσταται και στο εξής: έχουμε το καθημερινό "ηθικολογικό" μάθημα, ότι είμαστε κολλημένοι στην εξουσία, ότι δεν υλοποιήσαμε τα υπεσχημένα και την ίδια στιγμή μας εγκαλούν για το γεγονός ότι είμαστε αντίθετοι με την απορρύθμιση της εργασίας, της ζούγκλας των εργασιακών σχέσεων.
Δηλαδή και φταίμε, όταν λόγω αρνητικών συσχετισμών δύναμης, υπέρτερων δυνάμεων και κάποιες φορές κι εκβιασμών δεν μπορέσαμε να υλοποιήσουμε τις πολιτικές μας, φταίμε όμως και όταν προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας και αποποιούμαστε την πατρότητα των μνημονίων» υποστήριξε η κα.Βάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης