«Πόλεμος» Καμμένου – ΝΔ για τον καραμανλισμό – Μπακογιάννη: Τον λυπάμαι – Χατζηδάκης: Ξένο σώμα ο Καμμένος

«Πόλεμος» Καμμένου – ΝΔ για τον καραμανλισμό – Μπακογιάννη: Τον λυπάμαι – Χατζηδάκης: Ξένο σώμα ο Καμμένος
Αυτοί που πολέμησαν λυσσαλέα τον Κώστα Καραμανλή βρίσκονται σήμερα σε ηγετικές καρέκλες της ΝΔ υπογραμμίζει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
Διαστάσεις λαμβάνει η «κόντρα» του Π. Καμμένου με τη ΝΔ με τις δύο πλευρές να εκτοξεύουν πυρά και αλληλοκατηγορίες για την υπεράσπιση του «καραμανλισμού».
Ύστερα από τις διαδοχικές επιθέσεις που δέχθηκε από βουλευτές της ΝΔ κατόπιν της κεντρικής απόφασης της ηγεσίας της ΝΔ να μπει ένα τέλος στο ότι εμφανίζεται ως υπέρμαχος του καραμανλισμού, ο Π. Καμμένος πέρασε στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας σε σημερινό του άρθρο του στην εφημερίδα Δημοκρατία, πως «αυτοί που πολέμησαν λυσσαλέα τον Κώστα Καραμανλή βρίσκονται σήμερα ηγετικές καρέκλες της ΝΔ».
«Η συνολική περίοδος της παράταξης υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή σήμερα γνωρίζει πολυεπίπεδη δικαίωση.
Δικαίωση που φυσικά τρομάζει όλους αυτούς που σήμερα συνεργάζονται με όσους πλήγωσαν την πατρίδα και την παράταξη και, αντί να απολογούνται για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η παράταξη ακριβώς επειδή οι ίδιοι πρόδωσαν αυτόν τον κώδικα αξιών, εξαπολύουν επιθέσεις πολιτικού φαρισαϊσμού» γράφει ο κ.Καμμένος.
Στο άρθρο του ο κ.Καμμένος υποστηρίζει πως δεν εκβιάζεται, τονίζει πως η παράταξη που υπηρέτησε δεν θα συγκάλυπτε «ποτέ το σκάνδαλο αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων από τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ» και υπογραμμίζει πως «τη ΝΔ την αποτελείωσαν αυτοί που άνοιξαν την κερκόπορτα στους βουλευτές του ΛΑΟΣ, αυτοί που ο Καραμανλής αποκαλούσε άκρα και δεν δεχόταν καν να συζητήσει μαζί τους».
«Την αποτελείωσαν αυτοί που επανέφεραν τους ακραίους νεοφιλελεύθερους, τους οποίους ο Καραμανλής είχε διαγράψει» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ.Καμμένος, ο οποίος έκανε ιδιαίτερες αναφορές στο άρθρο του στη Ντόρα Μπακογιάννη.
Στα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κλήθηκε να απαντήσει η κα.Μπακογιάννη, η οποία μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι «δεν απαντώ στον κ. Καμμένο γιατί του απάντησε ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως, ο βουλευτής Σερρών, ο οποίος είναι σίγουρα ένας γνήσιος εκφραστής του καραμανλισμού».
«Την απάντησή του ο κ. Καμμένος την πήρε, τον πονάει και τον ενοχλεί τον κ. Καμμένο διότι έστησε πάνω στην καπηλεία και τις δικές του εκδοχές του οποιουδήποτε καραμανλισμού, μια ολόκληρη λογική.
Λυπάμαι για αυτόν» είπε η κα.Μπακογιάννη παραπέμποντας στις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κατηγόρησε τον κ.Καμμένο κάνοντας λόγο για «καραμανλικό ευκαιρίας», για «καραμανλικό α λα κάρτ» και ότι δεν γίνεται να είσαι και με τον Καραμανλή και με τον Τσίπρα.
Αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης σε σημερινές του δηλώσεις στο Παραπολιτικά Fm υποστήριξε ότι ο κ.Καμμένος είναι ξένο σώμα για την παράταξη του Καραμανλή και ότι έχει τραβήξει το δικό του δρόμο.
«Δεν είναι στο κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.  
Αποφάσισε να συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα καλείται να εξηγήσει στον κόσμο γιατί είναι με μια κυβέρνηση που αποτυγχάνει συνεχώς.
Όλα αυτά που λέει όμως συγκρούονται με την πραγματικότητα» υπογράμμισε ο κ.Χατζηδάκης.
Είναι προφανές ότι η ηγεσία της ΝΔ θέλει να απομονώσει τον Π. Καμμένο και να βάλει ένα τέλος σε όσες φωνές συντηρούν σενάρια που θέλουν να υπάρχει εσωκομματικό «μέτωπο» και διχογνωμία για κεντρικές πολιτικές αποφάσεις.
Είναι άλλωστε επιτακτική ανάγκη για τον πρόεδρο της ΝΔ να διαφυλάξει την ενότητα του κόμματος προκειμένου να καταφέρει να επιστρέψει στην εξουσία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS