Τσίπρας: Συνεχής η ανοδική πορεία του τουρισμού – Ρεαλιστικός ο στόχος των 30 εκατ. επισκεπτών

Τσίπρας: Συνεχής η ανοδική πορεία του τουρισμού – Ρεαλιστικός ο στόχος των 30 εκατ. επισκεπτών
Συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ στο Μέγαρο Μαξίμου
Την θέση ότι είναι συνεχής η ανοδική πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην τοποθέτηση του μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος των 30 εκατομμυρίων επισκεπτών το προσεχές διάστημα.
«Ο τουρισμός άντεξε στη κρίση και έδωσε την ώθηση που χρειάζεται η οικονομία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ στη συνάντηση παρούσα ήταν και η υπ. Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι θετικές ειδήσεις για την φετινή τουριστική κίνηση, η οποία εκτιμάται ότι θα καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε επίπεδο αφίξεων ενώ γίνεται λόγος και για τουριστικές εισπράξεις που είναι πολύ πιθανό να ξεπεράσουν ακόμα και τα 14 δις ευρώ.
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ εκτιμάται ότι τα φετινά έσοδα της τουριστικής βιομηχανίας θα κυμανθούν μεταξύ 14,2 και 14,5 δισ. ευρώ (έναντι 13,2 δισ. ευρώ πέρυσι), ενώ οι συνολικές αφίξεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της κρουαζιέρας, θα ξεπεράσουν τα 28 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS