Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Πρέπει να συμφωνήσουμε στο 100% για να κλείσει η συμφωνία – Το ΔΝΤ έχει ξεπεράσει τα όρια

Σκουρλέτης: Πρέπει να συμφωνήσουμε στο 100% για να κλείσει η συμφωνία – Το ΔΝΤ έχει ξεπεράσει τα όρια
Στη συνεδρίαση του ΔΝΤ τον Απρίλιο θα ξεκαθαρίσει και η στάση του για το ελληνικό πρόγραμμα είπε ο κ.Σκουρλέτης
Την θέση ότι η απόσταση που χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές για το κλείσιμο της συμφωνίας δεν είναι ούτε μεγάλη αλλά ούτε και αμελητέα διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος τόνισε ότι για να κλείσει η συμφωνία θα πρέπει να έχει επέλθει συμφωνία στο 100% των ζητημάτων.
«Η κυβέρνηση έχει πει σε όλους τους τόνους και με κάθε τρόπο, ότι δεν αρκεί να συμφωνήσει στο 80% των ζητημάτων για να κλείσει η συμφωνία, αλλά στο 100% και ιδιαίτερα όταν το υπολειπόμενο αφορά ζητήματα που εμείς τα θεωρούμε καθοριστικά και αφορούν τα αντίμετρα.
Ένα από τα χαρακτηριστικά των τελευταίων εβδομάδων είναι ότι το ΔΝΤ έχει ξεπεράσει τα όρια που θέτει η ίδια η συμφωνία, λες και δεν έχει υπάρξει όλος ο προηγούμενος ενάμισης χρόνος.
 Ξέρουμε ότι υπάρχει μία κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΝΤ μέσα στον Απρίλιο.
Εκεί θα αποτυπωθεί ποια είναι η επίδραση της εκλογής Trump και κατά πόσο θα επηρεάσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα» υποστήριξε ο υπ. Εσωτερικών, ο οποίος τόνισε ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να κλείσει η συμφωνία το ταχύτερο δυνατό και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
«Εάν δεν διαμορφωθεί το ισοζύγιο μέτρων - αντίμετρων που θα οδηγήσουν στο μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, τότε η συμφωνία είναι ετεροβαρής, αποκτά άλλα χαρακτηριστικά και είναι έξω από τις επιδιώξεις τις δικές μας» είπε ο κ.Σκουρλέτης.
Ερωτηθείς για την πρόσφατη δήλωση του ότι καλό είναι τα μέτρα που θα προβλέπει η συμφωνία να ψηφιστούν από μια διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο κ.Σκουρλέτης τόνισε ότι οι αντιδράσεις από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων ήταν αποκαλυπτικές.
«Θεωρώ ότι ανέδειξε όλες τις αντιφάσεις, ειδικά στη ΝΔ.
Με εκφράζει απολύτως η δήλωση Μεϊμαράκη περί τζάμπα μαγκιάς.
Καταλάβαμε πόσο ανεύθυνη και επικίνδυνη είναι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση» υπογράμμισε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης