Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Και στο προσφυγικό η κυβέρνηση τα έδωσε όλα - Δέχτηκε το κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας

Γεννηματά: Και στο προσφυγικό η κυβέρνηση τα έδωσε όλα - Δέχτηκε το κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας
Mετέτρεψε τα hotspots στα νησιά από σταθμούς καταγραφής των προσφύγων σε κέντρα εγκατάστασης τους
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις 9 προτάσεις που είχε διατυπώσει σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο πριν περίπου ένα χρόνο και επισημαίνοντας ότι «το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα υπερεθνικό, παγκόσμιο πρόβλημα που ξεπερνάει τα όρια μίας μεμονωμένης χώρας, και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με υπερεθνικές δράσεις και πολιτική σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο» κάλεσε τους σοσιαλιστές να κάνουν τη διαφορά ορθώνοντας τείχη στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.
Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι και σε αυτό το θέμα τα έδωσε όλα: «Δέχτηκε το κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας και μια συμφωνία που ήδη δεν εφαρμόζεται από την Τουρκία.
Και το χειρότερο μετέτρεψε τα hotspots στα νησιά από σταθμούς καταγραφής των προσφύγων σε κέντρα εγκατάστασης τους, με όλες τις επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνική ζωή των νησιών μας. Και μάλιστα με άθλιες συνθήκες διαμονής και υγιεινής των προσφύγων», ανέφερε.
Επίσης, άφησε αιχμές για τη στάση της Ευρώπης τον τελευταίο καιρό, λέγοντας ότι «ο φόβος κυριάρχησε και αναγκαστήκαμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις».
«Σε κάθε περίπτωση όμως, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι το πλαίσιο της δράσης μας», τόνισε η κ. Γεννηματά και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον γαλλικό λαό για το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης