Μητσοτάκης (ΝΔ): Απογοητευτική η εικόνα των ελληνικών Πανεπιστημίων - Αυτό πρέπει να αλλάξει

Μητσοτάκης (ΝΔ): Απογοητευτική η εικόνα των ελληνικών Πανεπιστημίων - Αυτό πρέπει να αλλάξει
Το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να καταργήσει ότι έχει απομείνει από το πανεπιστημιακό άσυλο
Κριτική στην κυβέρνηση για την εικόνα που παρουσιάζουν τα πανεπιστήμια ασκεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ «είναι άμεση η ανάγκη να υπάρξει ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον στα πανεπιστήμια και την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στα ιδρύματα της χώρας».
ο Κ. Μητσοτάκης παραθέτει στον προσωπικό του λογαριασμπο στο Facebook,  δύο φωτογραφίες που του έστειλε ένας καλός του φίλος από την Αμερική ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα το Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα για να δώσει μια διάλεξη.
Η πρώτη είναι από την είσοδο του κτηρίου των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και η δεύτερη από την κεντρική πλατεία του Πολυτεχνείου.
Όπως αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, ο φίλος του θα τραβούσε και άλλες φωτογραφίες αλλά διάφοροι μυστήριοι τύποι, όπως χαρακτηριστικά λέει, τον κοίταξαν παράξενα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, στον φίλου του έκανε εντύπωση που τόσοι καλοί φοιτητές αποφοιτούν από ένα τόσο άθλιο περιβάλλον.
«Όταν του μίλησα για την ακραία βία και την εγκληματικότητα που στεγάζονται στα πανεπιστήμια, η έκπληξή του ήταν ακόμη μεγαλύτερη.
Δυστυχώς, εγκλωβισμένοι στον μιθριδατισμό μας δεν αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά δημόσια πανεπιστήμια.
Θεωρούμε τους βανδαλισμούς, τη βρωμιά, τους τραμπουκισμούς, τους ξυλοδαρμούς, τις κλοπές μια φυσιολογική κατάσταση. Δεν είναι.
Πουθενά στον κόσμο σοβαρά πανεπιστήμια δεν παρουσιάζουν αυτή την εικόνα.
Και την ίδια στιγμή το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να καταργήσει ότι έχει απομείνει από το πανεπιστημιακό άσυλο.
Ας φανταστεί ο καθένας πόσο θα βοηθούσαμε φοιτητές και καθηγητές μας αν τους εξασφαλίζαμε ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον.
Αυτές τις λίγες σκέψεις ένα φθινοπωρινό πρωινό του Ιουνίου»σχολίαζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS