Κουτσούμπας: Κάλπικο το δίλημμα ευρώ ή δραχμή – Δεν φτάνει μόνο η αποχώρηση από το νόμισμα

Κουτσούμπας: Κάλπικο το δίλημμα ευρώ ή δραχμή – Δεν φτάνει μόνο η αποχώρηση από το νόμισμα
Υπάρχει μια υπόκωφη οργή που αργά ή γρήγορα θα εκφραστεί με δυναμικό τρόπο υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ
Την θέση ότι το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι κάλπικο καθώς η αποχώρηση μόνο από το νόμισμα δεν λύνει το πρόβλημα της οικονομικής ανάπτυξης διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπας.
«Η διέξοδος βρίσκεται στην αλλαγή τάξης στην εξουσία, στο να έλθει η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, ο λαός πραγματικά στην εξουσία» είπε μιλώντας στο CNN Greece  ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει μια υπόκωφη οργή.
«Αργά ή γρήγορα θα εκφραστεί με δυναμικό τρόπο.
Όχι σαν τις πρώτες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στα πρώτα χρόνια των μνημονίων, που ήταν πιο μαζικές αλλά χωρίς σταθερό προσανατολισμό και σχέδιο» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «τσουνάμι που έρχεται».
«Το λαϊκό κίνημα πρέπει να απαντήσει στα εξής πραγματικά ερωτήματα:
Ανάπτυξη για τον λαό ή ανάπτυξη για τα κέρδη των μονοπωλίων και του μεγάλου κεφαλαίου;
 Επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας με κοινωνικοποιημένη την βάση και την ιδιοκτησία ή αναρχία της καπιταλιστικής παραγωγής που δημιουργεί κρίσεις και φτώχεια;
Η χώρα εντός των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως η ΕΕ ή αποδέσμευση;
Μια αποχώρηση μόνο από το νόμισμα δε λύνει το πρόβλημα της οικονομικής ανάπτυξης σε όφελος τους λαού.
Θα είναι ή τα ίδια ή μπορεί και σε κάποιες περιπτώσεις, σε κάποιους τομείς της οικονομίας να χειροτερέψει κι άλλο η κατάσταση από όλα αυτά τα παρατράγουδα, που μπορεί να φέρει» είπε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος απέρριψε κάθε σενάριο κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ ή και το ΣΥΡΙΖΑ για να βγει η χώρα από τα μνημόνια.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS