Χαρίτσης (αναπληρωτής υπ. Οικονομίας): Σειρά συμφωνιών με την ΕΤΕπ για την χρηματοδότηση ΜμΕ

Χαρίτσης (αναπληρωτής υπ. Οικονομίας): Σειρά συμφωνιών με την ΕΤΕπ για την χρηματοδότηση ΜμΕ
Οι συμφωνίες προβλέπουν από το 2016 τη διοχέτευση 2,4 δις ευρώ στην αγορά είπε ο κ.Χαρίτσης
Για μια σειρά συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, οι οποίες αφορούν την ανάγκη χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλ. Χαρίτσης.
«Από το 2016 οι συμφωνίες προβλέπουν τη διοχέτευση 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ και ήδη ποσό 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν φτάσει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε μικρά έργα υποδομής στην περιφέρεια.
Οι συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προβλέπουν μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση του έργου της Γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας, την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη βόρεια Ελλάδα» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Χαρίτσης.
Επιπλέον ο αναπληρωτής υπ.Οικονομίας τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης μεγάλων έργων και την οικονομική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα περάσουν τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, έτσι ώστε να ξεπεράσουν την κρίση.
«Η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια, αλλά απαιτεί σοβαρή δουλειά» τόνισε ο κ.Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι ως χώρα πλέον είμαστε πρωτοπόροι στην απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS