Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης
«H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί το ίδιο αφήγημα που χρησιμοποίησε και η κυβέρνηση της ΝΔ την άνοιξη του 2014", αναφέρει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
«Καλούμε το λαό να γυρίσει την πλάτη στα «μεγάλα λόγια» της κυβέρνησης για την «ανάκαμψη» και την «έξοδο στις αγορές», που δήθεν θα βάλουν τέλος στα μνημόνια, την επιτροπεία, τις θυσίες του λαού», αναφέρει σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,  Δ. Κουτσούμπας, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα «η σκανδαλολογία, που αναζωπυρώνεται το τελευταίο διάστημα, μαζί με την πλειοδοσία σε προτάσεις για εξεταστικές επιτροπές, έχει διπλό στόχο: Αφ’ ενός να κρύψει τη στρατηγική σύμπλευση των άλλων κομμάτων και τις κοινές ευθύνες τους στο «Γολγοθά» που ζει ο λαός, αφ’ ετέρου να αποπροσανατολίσει απ’ την πραγματική αιτία των λαϊκών προβλημάτων, που δεν είναι η «κακοδιαχείριση» και η «διαφθορά», όσο κι αν κι αυτά είναι υπαρκτά φαινόμενα στο πλαίσιο ενός συστήματος, που ζει και αναπνέει για το κέρδος».
Υπογραμμίζει ότι «το ΚΚΕ, χωρίς να υποτιμά αυτή την αντιπαράθεση, στρέφει την προσοχή του στα πραγματικά προβλήματα και τις αγωνίες του λαού.
Καλούμε το λαό να γυρίσει την πλάτη στα «μεγάλα λόγια» της κυβέρνησης για την «ανάκαμψη» και την «έξοδο στις αγορές», που δήθεν θα βάλουν τέλος στα μνημόνια, την επιτροπεία, τις θυσίες του λαού.
Αποτελούν πρόκληση και κοροϊδία».
Όπως τονίζει ο κ. Κουτσούμπας, «η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί το ίδιο αφήγημα που χρησιμοποίησε και η κυβέρνηση της ΝΔ την άνοιξη του 2014.
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει, με τα ίδια λόγια, όσα έλεγε τότε ο κ. Σαμαράς και τα οποία είχε, μετά βδελυγμίας, απορρίψει.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη, για την οποία πασχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, όχι μόνο δεν αποτελεί το «τέλος των θυσιών» του ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου γύρου επίθεσης, ο οποίος έχει ήδη δρομολογηθεί».
"Γι’ αυτό στο ερώτημα «ανάπτυξη για ποιον», ο λαός μας πρέπει να απαντήσει με τη δράση του και σε συμπαράταξη με το ΚΚΕ, του οποίου η πρόταση είναι η μόνη που μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες και να ανοίξει το δρόμο για ανάπτυξη προς όφελος του λαού, με τον ίδιο να κάνει κουμάντο στην κοινωνία και την οικονομία», καταλήγει ο κ. Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS