Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η κυβέρνηση κοροϊδεύει – Τα αντιλαϊκά μέτρα θα εξακολουθούν να βασιλεύουν

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Η κυβέρνηση κοροϊδεύει – Τα αντιλαϊκά μέτρα θα εξακολουθούν να βασιλεύουν
«Σημασία δεν έχει πότε θα τελειώσει το πρόγραμμα, αλλά τι θα γίνει με τους δεκάδες μνημονιακούς νόμους», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
«Η  κυβέρνηση κοροϊδεύει.
Σημασία δεν έχει αν και πότε θα τελειώσει το πρόγραμμα, αλλά τι θα γίνει με τους δεκάδες μνημονιακούς νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και με όσους κληρονόμησε και διατηρεί από τις προηγούμενες, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
Όπως είπε, «μνημονιακή επιτροπεία υπάρχει για όλους και για όλα», ενώ «τέλος στα μνημόνια και στην επιτροπεία μπορεί να βάλει ο λαός όταν αποφασίσει να γράψει με την πάλη του την ημερομηνία λήξης στο σύστημα της εκμετάλλευσης, που είναι το «μνημόνιο των μνημονίων».
Υπογράμμισε δε, πως «εναλλακτικές ριζικά διαφορετικές σε όφελος του λαού, μέσα στην καπιταλιστική διαχείριση των προβλημάτων, δεν υπάρχουν.
Είναι μόνον "όνειρα θερινής νυκτός".
Τα αντιλαϊκά μέτρα θα εξακολουθούν να βασιλεύουν είτε με το σημερινό ευρώ, είτε με ένα άλλο "εναλλακτικό ευρώ".
Όποιος επιδιώκει πραγματικά εναλλακτικά ανατρεπτικά σχέδια, αυτά θα τα βρει μόνο στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και για τα μνημόνια και για το χρέος και για την ανάπτυξη της οικονομίας σε όφελος του λαού».
Σημείωσε ακόμη, πως η αναζωπύρωση της συζήτησης για το τι έγινε το 2015 «βολεύει τόσο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρ. Συμπαράταξη», καθώς η αντιπαράθεση επιδιώκει να κρύψει την στρατηγική τους σύμπλευση, και ότι «ο καβγάς τους αφορά στο ποια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ και με ποιους πρόθυμους, μπορεί να εγγυηθεί την ανάκαμψη των κερδοφορίας συγκεκριμένων μονοπωλιακών ομίλων».

Σε ερώτηση για το εάν συμφωνεί με τη ΝΔ που  υποστηρίζει ότι η μήτρα της τρομοκρατίας στη χώρα μας είναι η Άκρα Αριστερά, απαντά ότι «η λεγόμενη «τρομοκρατία» ήταν πάντα συνδεδεμένη με μηχανισμούς του αστικού συστήματος, ακόμα και μυστικών υπηρεσιών. Ενίοτε σε διάφορες χώρες ήταν μάλιστα και εξαρχής προϊόν τέτοιων μηχανισμών.
Δρούσε πάντοτε υπονομευτικά σε σχέση με το εργατικό, το κομμουνιστικό κίνημα και δικαιολογούσε – προκαλούσε μέτρα κρατικής καταστολής σε βάρος του.
Κι όλα αυτά, ανεξάρτητα από το ιδεολογικό προκάλυμμα που αυτή έπαιρνε.
Αυτό που κάνει η ΝΔ σήμερα, με τις συγκεκριμένες αναφορές, είναι να ενισχύει διάφορα αντικομουνιστικά αντανακλαστικά σ’ ένα κόσμο δεξιάς προέλευσης, που έχει μετακινηθεί προς άλλα κόμματα, ακόμη και προς τον ΣΥΡΙΖΑ για να τον ξανακερδίσει.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά του προσπαθεί να παίξει σε αυτό το παιχνιδάκι του «ιδεολογικά διωκόμενου» από την «επάρατη δεξιά», για να συσπειρώσει ένα δυναμικό κομμάτι αριστερού κόσμου που έχει αρχίσει να τον εγκαταλείπει, εξαιτίας των δικών του μνημονιακών πολιτικών και ταύτισής του με τις «δεξιόστροφες» πολιτικές».
Αναφορικά με τον «πεσιμιστικό λήθαργο» του λαού, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως παρά τις επιφανειακές εντυπώσεις, ο λαός «δεν θα αργήσει να εκφράσει την αγανάκτηση και την οργή που τώρα σιγοβράζει και να τους πάρει όλους αμπάριζα - κυβερνήσεις σημερινές και χτεσινές, αστικά κόμματα, το ίδιο το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης», καθώς και όλους όσους του δείχνουν τον δρόμο του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας  για να κερδίζει χρόνο το σάπιο και διεφθαρμένο πατόκορφα σύστημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης