Κικίλιας (ΝΔ): H εξάντληση της τετραετίας θα είναι μια πραγματική περιπέτεια για τη χώρα

Κικίλιας (ΝΔ): H εξάντληση της τετραετίας θα είναι μια πραγματική περιπέτεια για τη χώρα
«Η ανάγκη για πολιτική αλλαγή είναι ισχυρό πλειοψηφικό αίτημα της κοινωνίας», τονίζει ο Εκπρόσωπος της ΝΔ, Β. Κικίλιας
«H εξάντληση της τετραετίας θα είναι μια πραγματική περιπέτεια για τη χώρα, ενώ τα αποθέματα των πολιτών έχουν ήδη εξαντληθεί.
Την πρόταση μομφής, σε κάθε περίπτωση, την έχει ήδη "καταθέσει” η ελληνική κοινωνία», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο Εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.
Σημειώνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέτυχε παταγωδώς και υπερφορολόγησε τους πάντες, χρέωσε την ελληνική οικονομία 100 δις σε δύο χρόνια, υπογράφοντας τρίτο και τέταρτο σκληρό μνημόνιο και ενεχυριάζοντας το μέλλον της χώρας.
Όπως αναφέρει «είναι εχθροί της πραγματικής οικονομίας, της ελεύθερης αγοράς και των συνεπών πολιτών.
Αντιπολιτευτικό αδιέξοδο;
 Σε λίγο και τα πόμολα θα τους λένε να φύγουν».
Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας επαναλαμβάνει τις καταγγελίες της ΝΔ για κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, τονίζοντας πως «αυτοί που εκλέχτηκαν λέγοντας πως "είναι κάθε λέξη του Συντάγματος”, έχουν καταφέρει μετά από 2,5 χρόνια να σκίσουν κάθε σελίδα του Συντάγματος.
Και να θυμίσω: Τηλεοπτικές άδειες, παράταση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών - κάτι που ήταν πρόταση της κ. Θάνου - συμβασιούχοι και μια σειρά από πράξεις που κρίθηκαν επίσης αντισυνταγματικές στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Την ίδια ώρα, μια σειρά στελεχών της κυβέρνησης επιτίθενται σε ημερήσια διάταξη στην Δικαιοσύνη.
Έτσι δυναμιτίζεται το δημοκρατικό πολίτευμα από μια κυβέρνηση που προσπαθεί να ποδηγετήσει τους Θεσμούς».
Υπογραμμίζει δε, πως «δεν καταγγέλλει μόνο η ΝΔ αυτές τις παρεμβάσεις.
Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι του θεσμού της Δικαιοσύνης έχουν με επίσημες ανακοινώσεις, καταδικάσει της κυβερνητικές μεθοδεύσεις.
Δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε.
 Θα ενώσουμε όλους τους Έλληνες και θα θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας.
Η Δικαιοσύνη θα παραμείνει το ύστατο καταφύγιο απέναντι σε κάθε κατάχρηση εξουσίας, από όπου κι αν προέρχεται».
Ο κ. Κικίλιας επαναλαμβάνει το αίτημα της ΝΔ για εκλογές και σημειώνει πως «η ανάγκη για πολιτική αλλαγή είναι ισχυρό πλειοψηφικό αίτημα της κοινωνίας.
Και όποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να περπατήσει μια βόλτα στα μαγαζιά και τις γειτονιές της Αθήνας.
 Ο κόσμος λέει "να φύγουν δεν αντέχουμε άλλο”.
Οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν πλέον βρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία με την κοινωνία και αδιαφορούν για την πραγματικότητα.
Και πραγματικότητα είναι πως το 92% των πολιτών, σε όλες τις μετρήσεις, είναι δυσαρεστημένο από αυτήν την κυβέρνηση».
Σχετικά με το πρόγραμμα της ΝΔ για έξοδο από την κρίση αναφέρει ότι θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις με στόχο να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για την ελληνική οικογένεια και την ελληνική κοινωνία.
Κατά τον ίδιο, «είναι δύσκολος στόχος, για αυτό και έχει τόσο μεγάλη αξία. Περιλαμβάνει πάση θυσία μείωση της φορολογίας, μείωση των δαπανών του κράτους, προσέλκυση επενδύσεων για να δημιουργήσουμε νέες δουλειές και ένα δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους».
Ακόμη, υπενθυμίζει τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για Εξεταστική Επιτροπή ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός την Αλήθεια και να καταλογιστούν οι ευθύνες που βαραίνουν, όπως λέει, τον κ. Τσίπρα, τον κ. Βαρουφάκη και όλους όσοι έφεραν την οικονομία σε αυτό το τραγικό αδιέξοδο.
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, «μετά από 2,5 χρόνια που μας εξύβριζαν, οι ίδιοι πάντως ομολογούν, ότι υπήρχε σχέδιο "παράλληλου συστήματος πληρωμών”, το οποίο είχε παρουσιαστεί και στο υπουργικό συμβούλιο».
Αναφέρει δε, πως η κυβέρνηση αρνήθηκε τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τώρα «κουκουλώνει τη διερεύνηση της υπόθεσης των συνομιλιών του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου με καταδικασμένο ισοβίτη για ναρκωτικά, ενώ ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής αρνείται να διατάξει ΕΔΕ για την εμπλοκή του λιμενικού που ελέγχεται για μεθόδευση της ανακριτικής διαδικασίας.
Σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία, σε κάθε δημοκρατική κυβέρνηση η υπόθεση αυτή, θα οδηγούσε τουλάχιστον σε παραίτηση ή αποπομπή του υπουργού».
«Είναι δέσμευση της ΝΔ να κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να διευρυνθεί πλήρως η υπόθεση», υπογραμμίζει ο κ. Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS