Τζανακόπουλος: Προτεραιότητά μας να υπάρξουν δοκιμαστικές έξοδοι στις αγορές

Τζανακόπουλος: Προτεραιότητά μας να υπάρξουν δοκιμαστικές έξοδοι στις αγορές
"Το ζήτημα του χρόνου της εξόδου είναι κάτι το οποίο μελετάμε", ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος


«Ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές έχει ανοίξει μετά την απόφαση της 15ης Ιουνίου του Eurogroup, η οποία αποτελεί θετικό ορόσημο στην πορεία για την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018», υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Documento", που δημοσιεύεται με τίτλο "Η ΝΔ και συγκεκριμένα ΜΜΕ λειτουργούν ως κατασκευαστές σκανδάλων".
«Αποτελεί προτεραιότητά μας να υπάρξουν δοκιμαστικές έξοδοι στις αγορές ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για τον Αύγουστο του 2018», τονίζει και προσθέτει πως «από την καθημερινή παρακολούθηση της πορείας των Ελληνικών ομολόγων και την ανάλυση  των χαρακτηριστικών των αγορών χρήματος προκύπτει ότι παρά τις πιέσεις που δέχονται τα ευρωπαϊκά ομόλογα στο σύνολό τους οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώνονται συνεχώς.
Ωστόσο το ζήτημα του χρόνου της εξόδου είναι κάτι το οποίο μελετάμε.
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, «αυτό που θέλουμε είναι η πρώτη έξοδος να γίνει στο καλύτερο δυνατό χρονικό σημείο», ενώ «δεν θα γίνει για επικοινωνιακούς λόγους αλλά θα εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνολικής στρατηγικής για την απόκτηση οριστικής πρόσβασης στις αγορές χρήματος».
Όσο για την άποψη του κ. Στουρνάρα, να γίνουν πρώρα ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις και μετά η έξοδος στις αγορές, όπως αναφέρει  «είναι καλοδεχούμενη.
Όλοι εξάλλου εκφράζουν τελευταία την άποψή τους για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου».
Περαιτέρω, ο κ. Τζανακόπουλος υποστηρίζει  ότι «είναι σε εξέλιξη μια τεράστια αντικυβερνητική επιχείρηση που υλοποιείται με τη συνεργασία οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών δυνάμεων» και η αιτία «έχει να κάνει με το  ότι σε πάρα πολλά πεδία η Κυβέρνηση έχει αλλάξει πρακτικές του παρελθόντος που δημιούργησαν ένα πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό σύμπλεγμα εξουσίας το οποίο σήμερα αμφισβητείται».
Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό με τη φανταστική κατασκευή περί δήθεν παρεμβάσεων στην ελληνική δικαιοσύνη».
Όπως αναφέρει, «η ΝΔ έχει ένα νέο μάντρα: την καταγγελία των υποτιθέμενων  παρεμβάσεων της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.
Η ΝΔ αλλά και διάφοροι δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και ΜΜΕ έχουν ξεχειλώσει την έννοια της διάκρισης των εξουσιών, ώστε ακόμη και ο σχολιασμός επί δικαστικών αποφάσεων να θεωρείται παραβίαση της αρχής.
Το να σχολιάσει όμως  κάποιος πολιτικά ή νομικά ή ηθικά μια δικαστική απόφαση, ακόμη και αν ανήκει στην εκτελεστική εξουσία, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί παραβίαση της αρχής ή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά στην ιστορία των δυτικών  δημοκρατιών που η δημόσια συζήτηση περιστρέφεται γύρω  από αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν δεσμεύουν τη διοίκηση, αλλά  αλίμονο αν απαγορεύσουμε και την πολιτική, τη νομική ή ακόμη και την ηθική συζήτηση.  
Αυτά είναι πρωτάκουστα πράγματα, απίστευτες ανοησίες που μηχανεύεται η αντιπολίτευση.
Νομίζω πάντως ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει άλλου είδους σκοπιμότητες.
 Καταρχάς, προσπαθεί να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό με την φανταστική αυτή κατασκευή περί δήθεν παρεμβάσεων στην ελληνική Δικαιοσύνη διότι δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στο πεδίο της οικονομίας και καταστροφολογεί ανέξοδα όπως έκανε και πριν από το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Η κριτική του όμως έχει και ιδεολογικό βάθος και πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό.
Διότι επαναλαμβάνει τα πιο παρωχημένα επιχειρήματα της φιλελεύθερης θεωρίας, σύμφωνα με την οποία κάθε πολιτική δύναμη που δεν ταυτίζεται με τις επιταγές των αγορών και με την ιδεολογία τους οδηγεί άνευ άλλου τινός στον ολοκληρωτισμό.
Και ο κ. Μητσοτάκης με μια επικίνδυνη πολιτική επιλογή θέλει για άλλη μία φορά στην ιστορία αυτής της χώρας να ταυτίσει την Αριστερά με τον ολοκληρωτισμό.
Θα έπρεπε όμως να γνωρίζει ότι στη Δυτική Ευρώπη οι δυνάμεις που αμφισβήτησαν τη Δημοκρατία και οδήγησαν στον ολοκληρωτισμό προήλθαν  αποκλειστικά από τη μήτρα της Δεξιάς».
Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος για την υπόθεση του Noor1 και τις  συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου, με ισοβίτη, το χαρακτηρίζει «κατασκευασμένο σκάνδαλο, το οποίο δεν θα ενδιέφερε κανέναν αν δεν υπήρχε ολόκληρη επιχείρηση μετατροπής του σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα» και διερωτάται «μήπως το πραγματικό σκάνδαλο, η ουσία της υπόθεσης είναι ότι μπορεί να υπάρχει συγκάλυψη ποινικών ευθυνών κάποιων για την μεταφορά της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που κατασχέθηκε ποτέ στην Ευρώπη; Αυτό είναι το πραγματικό θέμα και η σιωπή πολλών γύρω από αυτό είναι εκκωφαντική».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS