Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσίπρας προετοιμάζει διάγγελμα μετά την έξοδο στις αγορές - Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση 5ετούς ομολόγου

Ο Τσίπρας προετοιμάζει διάγγελμα μετά την έξοδο στις αγορές - Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση 5ετούς ομολόγου
Η στοχευόμενη έξοδος στις αγορές με πενταετές ομόλογο, που σύμφωνα με πληροφορίες θα φθάνει τα 3 δις ευρώ, αποτελεί το κυριότερο επικοινωνιακό όπλο της κυβέρνησης
Η αντίστροφή μέτρηση για την έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές ξεκινά άμεσα.... με άριστα πληροφορημένη πηγή που μετέχει στον κυβερνητικό σχεδιασμό να αναφέρει ότι «η έκδοση του ομολόγου θα υλοποιηθεί εντός της εβδομάδας και θα έχει πενταετή διάρκεια».
Στο ερώτημα ποια ημέρα η Αθήνα θα προχωρήσει στην έκδοση απαντούσε με νόημα ότι «αυτό δεν προαναγγέλλεται αλλά μέχρι την Πέμπτη ότι είναι να γίνει θα έχει γίνει». 
Ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο έχουν ανάψει το "πράσινο φώς", καθώς οι εισηγήσεις που έχουν δεχθεί τόσο από τον ΟΔΔΗΧ όσο και τα μηνύματα που έχει λάβει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από διεθνείς οικονομικούς παράγοντες συμφωνούν πως το timing είναι ιδανικό και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία και η έκδοση να μετακυλιστεί για αργότερα και συγκεκριμένα για τον Σεπτέμβριο.
Άλλωστε η στοχευόμενη έξοδος στις αγορές με πενταετές ομόλογο, που σύμφωνα με πληροφορίες θα φθάνει τα 3 δις ευρώ, αποτελεί το κυριότερο επικοινωνιακό όπλο της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, με το οποίο θα επιχειρήσει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που καταγράφεται για την κυβέρνηση σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Με το χαρτί των αγορών και επτά νομοσχέδια που θα περάσουν από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας θα εμφανιστεί στη ΔΕΘ όπου θα μιλήσει για το true story της κυβέρνησής του που δρομολογεί την έξοδο από την πολυετή εποπτέια με την λήξη της τετραετίας.    

Το διάγγελμα Τσίπρα και το true story

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την έκδοση του ελληνικού ομολόγου θα προχωρήσει σε διάγγελμα την ίδια ή την επόμενη ημέρα προς τον ελληνικό λαό, επικοινωνώντας ο ίδιος την έξοδο στις αγορές και ασκώντας δριμεία κριτική σε όλους όσοι «προφήτευαν την καταστροφή».
Επιπλέον ο πρωθυπουργός εντός της εβδομάδας θα συγκαλέσει και την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενώ όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουλίου θα συνεδριάσει εκτός απροόπτου και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.   
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι Περιφερειακές Διασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο ανασυγκρότηση με τους επόμενους σταθμούς του πρωθυπουργού να είναι στη Λαμία  στις 26 και 27 Ιουλίου και το Ηράκλειο Κρήτης αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Στο Υπουργείο Εργασίας ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των επισκέψεων του στα υπουργεία, θα μεταβεί σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας δίνοντας έμφαση στην καταπολέμηση της μαύρης απασχόλησης και τους ελέγχους του ΣΕΠΕ, καθώς και τα προγράμματα απασχόλησης νέων.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης