Γκιουλέκας (ΝΔ): Βρισκόμαστε σε μία οιονεί προεκλογική περίοδο – Τον χειμώνα η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδα

Γκιουλέκας (ΝΔ): Βρισκόμαστε σε μία οιονεί προεκλογική περίοδο – Τον χειμώνα η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδα
«Οποτεδήποτε στο προσεχές διάστημα, μπορεί να στηθούν κάλπες», εκτιμά ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκας
«Βρισκόμαστε σε μία οιονεί προεκλογική περίοδο», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Γκιουλέκας.
Εκτιμά ότι «από τον προσεχή χειμώνα η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά, θα βρεθούν μπροστά σε τραγικά αδιέξοδα γιατί θα τούς ζητηθεί από τους δανειστές να προχωρήσουν ταχέως σε μεταρρυθμίσεις, κάτι που θα τούς φέρει σε απόλυτη αντίθεση με τις ιδεοληψίες που τούς διακατέχουν αλλά και τον σκληρό πυρήνα τους. Αυτό, σε συνδυασμό με τα σκληρά φορομπηχτικά μέτρα, που ήδη τα νιώθει στο πετσί του και στο πορτοφόλι του ο Έλληνας πολίτης, με τα φορολογικά σημειώματα, τον ΕΝΦΙΑ και τις ασφαλιστικές εισφορές, θεωρώ ότι θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κλίμα σε βάρος της κυβέρνησης».
 Εκφράζει την πεποίθησή του ότι «οποτεδήποτε στο προσεχές διάστημα, μπορεί να στηθούν κάλπες» σημειώνει ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» και «γι' αυτόν το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί, ως μοναδική λύση για τον τόπο, τις εκλογές».
Ο κ. Γκιουλέκας υπογραμμίζει πως «ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε άδικες και εξαντλητικές θυσίες τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της ανικανότητας της σημερινής κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να ξαναγυρίσει εκεί που βρισκόμασταν τον Δεκέμβριο του 2014» και συμπληρώνει ότι «η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να διαπραγματευθεί προς όφελος του ελληνικού λαού, καθυστέρησε τραγικά και τελικά δέχθηκε όλες τις πιέσεις που τής ασκήθηκαν από την πλευρά των δανειστών.
 Η «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του παραβίασε όλες τις «κόκκινες γραμμές», που η ίδια έθεσε, και έσυρε τη χώρα σε μία βαθιά ύφεση που την πληρώσαμε πανάκριβα.
Από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τα άθλια ψέματα που μοίρασαν, προκειμένου να πάρουν την εξουσία οι σημερινοί κυβερνώντες, φθάσαμε να πληρώνουμε πανάκριβα ως λαός τα λάθη και τις ανικανότητές τους, με δύο μνημόνια με τα οποία χρέωσαν τη χώρα στα δυόμιση χρόνια της παραμονής τους».
Κατά τον ίδιο, «το αντιφατικό είναι ότι ενώ μας έχουν καταδικάσει σε μια πρωτοφανή εξαθλίωση, ο κ.Τσίπρας ξεκομμένος απόλυτα από την πραγματικότητα, βλέπει χαμογελαστά πρόσωπα και επαίρεται για τις «επιτυχίες» του.
Προφανώς, εξαιτίας της απομόνωσής του, δεν ακούει και την ολοένα μεγαλύτερη κραυγή των συμπολιτών μας που τού φωνάζουν: «Φτάνει πια. Φύγετε».
Κληθείς να σχολιάσει πως υπάρχουν φωνές που κατηγορούν τη ΝΔ ότι ξέμεινε από επιχειρήματα στην κριτική της στην κυβέρνηση για την οικονομία και τώρα κάνει αντιπολίτευση με όσα έχει γράψει και έχει πει ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Γκιουλέκας μεταξύ άλλων αναφέρει πως αποτελεί  «τουλάχιστον πολιτικό θράσος να εγκαλούν την Νέα Δημοκρατία γιατί θέτει ζήτημα εξεταστικής επιτροπής, αντί να απολογούνται στον ελληνικό λαό για όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας».
Τέλος, σημειώνει ότι «στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο εύκολο είναι να βρει κανείς θέματα για να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση τόσο στο πεδίο της οικονομίας όσο και στα υπόλοιπα ζητήματα», ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, αφού τονίζει πως το «να προκαλεί με τις απαράδεκτες δηλώσεις του, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά τέτοιων προκλήσεων που γίνονται ολοένα και συχνότερες», αναφέρει ότι «ο καθένας μπορεί να έχει τις προσωπικές του απόψεις.
Είναι, όμως, τραγικό να προσπαθεί να τις επιβάλλει σε έναν ολόκληρο λαό και, μάλιστα, όταν ξέρει ότι οι απόψεις αυτές βρίσκουν αντίθετους πάρα πολλούς συμπολίτες μας.
Ειδικά, σε ό,τι αφορά στον κ. Βούτση θέλουμε να τού στείλουμε το μήνυμα ότι σκοταδισμός δεν είναι να πιστεύει κάποιος στον Θεό.
Αντίθετα, αποτελεί δημοκρατικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να εκφράζει κανείς ελεύθερα την πίστη του, και μάλιστα στην επικρατούσα θρησκεία, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη θρησκεία, όπως ορίζει ρητά και το Σύνταγμά μας.
Σκοταδισμός είναι να αμφισβητεί κανείς και να περιπαίζει αυτό το δικαίωμα του οποιουδήποτε πολίτη, επικαλούμενος τις δικές του προσωπικές απόψεις, όπως συμβαίνει με τον πρόεδρο της Βουλής».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS