Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης (ΝΔ): Μετά τη γενιά των 360 ευρώ ο Τσίπρας δημιουργεί τη γενιά των συνταξιούχων των 185 ευρώ

Βρούτσης (ΝΔ): Μετά τη γενιά των 360 ευρώ ο Τσίπρας δημιουργεί τη γενιά των συνταξιούχων των 185 ευρώ
Τον Ιούλιο του 2017 η πλήρης απασχόληση "κατέρρευσε” στο 45,74%, με τις ευέλικτες μορφές να εκτινάσσονται στο 54,26%
Για νέα ψεύδη της κυβέρνησης αναφορικά με την πραγματική εικόνα της ανεργίας στην Ελλάδα κατηγορεί τον πρωθυπουργό κυβέρνηση ο πρώην υπουργός Εργασίας, αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.
Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής υποστηρίζει πως μετά τη γενιά των 360 ευρώ, ο νόμος Κατρούγκαλου δημιουργεί και τη γενιά των συνταξιούχων των 185 ευρώ τον μήνα.
«Μέρα τη μέρα, το ασφαλιστικό μόρφωμα "Κατρούγκαλου” αποκαλύπτει δραματικές εκπλήξεις, με θύματα τους συνταξιούχους.
Η οριστικοποίηση –μετά τα μέσα Αυγούστου- των πρώτων συνταξιοδοτικών αποφάσεων φανέρωσε συντάξεις 185 ευρώ και χαμηλότερα!».
«Λαϊκισμός και δημαγωγία -για δεκαετίες- υπονόμευσαν την αγορά εργασίας, με τελικά θύματα τους εργαζόμενους.
Στην πράξη, πίσω από το δήθεν φιλεργατικό πρόσωπο της αριστεράς κρύβονταν πάντα πολιτικές σκοπιμότητες, που δεν επεδίωκαν το όφελος των εργαζομένων, αλλά την πολιτική χειραγώγησή τους. Απώτερος σκοπός, οι εργαζόμενοι να αποτελέσουν το όχημα για την επίτευξη κομματικών σκοπιμοτήτων».
Ο πρώην υπουργός υποστηριζει ότι στις δεκαετίες που προηγήθηκαν, χτίστηκε μια "σαθρή” αγορά εργασίας υπερ-ρυθμισμένη, γεμάτη στρεβλώσεις και εμπόδια.
«Αυτός ήταν ακριβώς και ο λόγος που "κατέρρευσε” με το ξέσπασμα της κρίσης.
Εάν είχαν συντελεστεί οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές -πριν την κρίση- στην αγορά εργασίας, τότε αυτή θα ήταν πιο ανθεκτική και η ανεργία δεν θα ξεπερνούσε το 20%.
Επίσης, εάν δεν γίνονταν μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας την περίοδο 2010-2014, η ανεργία θα συντηρούνταν ακόμη και σήμερα σε επίπεδα άνω του 30%».
Σχολιάζοντας τα στοιχεία της κυβέρνησης για μείωση της ανεργίας ο κ βρούτσης υποστηρίζει ότι «η αποκλιμάκωση της ανεργίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ωρίμανση των μεταρρυθμίσεων που είχε υλοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Δυστυχώς, όμως, αυτή η αποκλιμάκωση της ανεργίας έχει επιβραδυνθεί και συντελείται με λάθος και επικίνδυνο τρόπο.
Γίνεται με μείωση μισθών, με μερική απασχόληση, με φυγή των νέων στο εξωτερικό (brain drain), καθώς και με μείωση του αριθμού των απασχολούμενων.
Συνεπώς, η παρατηρούμενη μείωση της ανεργίας –για την οποία η κυβέρνηση πανηγυρίζει- δεν είναι ούτε ουσιαστική, ούτε συνδυάζεται με αύξηση μισθών. Αντίθετα, δημιουργεί μια νέα γενιά "φτωχών” εργαζομένων των 360 ευρώ, αποκλειστικό δημιούργημα του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».
Αναφερόμενος στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει πως «το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στην αγορά εργασίας, αλλά η απόλυτη κυριαρχία τους –τα τελευταία 2,5 χρόνια- σε βάρος της πλήρους απασχόλησης.
Τα στοιχεία της "ΕΡΓΑΝΗ" αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα της ιστορικής ανατροπής που συντελέστηκε σε βάρος των εργαζομένων με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα το 2013 η πλήρης απασχόληση κυριαρχούσε με 63,73%, έναντι 36,27% των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.
Τον Ιούλιο του 2017 η πλήρης απασχόληση "κατέρρευσε” στο 45,74%, με τις ευέλικτες μορφές να εκτινάσσονται στο 54,26%!».
Υπογράμμισε ακόμη ότι στόχος για τη Νέα Δημοκρατία είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ποιοτικών, με πλήρη και καλά αμειβόμενη απασχόληση, δίχως όμως να παραγνωρίζεται η σημασία και ο συμπληρωματικός χαρακτήρας των ευέλικτων μορφών, που συνυπάρχουν αρμονικά σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Ισορροπία, που υπήρχε για 10ετιες και στη χώρα μας, με την πλήρη απασχόληση όμως να υπερισχύει! Ισορροπία, που δυστυχώς ανατράπηκε, για πρώτη φορά, το 2015, με τις ευέλικτες μορφές να κυριαρχούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης