Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως (ΝΔ): Η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα ασυδοσίας και ανοχής στην ανομία και την εκτροπή

Κεραμέως (ΝΔ): Η κυβέρνηση στέλνει μήνυμα ασυδοσίας και ανοχής στην ανομία και την εκτροπή
«Δεν είναι δυνατόν για κάθε έκνομη πράξη που λαμβάνει χώρα εντός των Ιδρυμάτων να μην μπορούν αμέσως να κληθούν οι δυνάμεις ασφαλείας»
Οξύτατη κριτική τόσο απέναντι στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, όσο και στην κυβέρνηση άσκησε σήμερα (11/9) η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή της παρέμβαση του υπουργού σε ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου του Α.Π.Θ. τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «στέλνει μήνυμα ασυδοσίας και ανοχής στην ανομία και την εκτροπή».
Ειδικότερα, η βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει ότι «η έννοια του ασύλου αποσκοπεί στην προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας στην έρευνα και τη διδασκαλία, της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών στα τριτοβάθμια Ιδρύματα και δεν στοχεύει στη μετουσίωσή τους σε άβατα ανομίας», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «άλλο άσυλο ιδεών, και άλλο άσυλο εγκληματιών».
«Δεν είναι δυνατόν για κάθε έκνομη πράξη που λαμβάνει χώρα εντός των Ιδρυμάτων να μην μπορούν αμέσως να κληθούν οι δυνάμεις ασφαλείας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της κυρίας Κεραμέως, η οποία καταλήγοντας διατύπωσε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας επί του ζητήματος, η οποία είναι «αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».
Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
«Ο Υπουργός Παιδείας αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις του για το ακαδημαϊκό άσυλο, επιβεβαιώνοντας τους φόβους μας με τον πλέον εμφατικό τρόπο.
Πρώτα, επανέφερε μια άκρως προβληματική, οπισθοδρομική και επικίνδυνη ρύθμιση για το άσυλο, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η επέμβαση των δημόσιων δυνάμεων ασφαλείας για την αντιμετώπιση πλήθους παραβατικών συμπεριφορών, παρά μόνο μετά από σύγκληση και απόφαση του πολυμελούς Πρυτανικού Συμβουλίου.
Κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η ρύθμιση αυτή θα εντείνει τα προβλήματα βίας και ανομίας στα Ιδρύματα της χώρας.
Δεν είναι δυνατόν για κάθε έκνομη πράξη που λαμβάνει χώρα εντός των Ιδρυμάτων να μην μπορούν αμέσως να κληθούν οι δυνάμεις ασφαλείας.
Ωστόσο, ο κύριος Υπουργός δεν σταμάτησε μόνο στην θεσμική παρέμβαση και προχώρησε ένα βήμα παρακάτω κινούμενος εκτός θεσμικού πλαισίου, αντιτάχθηκε στην ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να απευθύνουν έγγραφη πρόσκληση προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, για συνεχή παρέμβαση και διενέργεια ελέγχων των αρμόδιων οργάνων της αστυνομίας εντός της Πανεπιστημιούπολης, προς αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
Μπροστά στην αυτονόητη ανάγκη των Αρχών του Πανεπιστημίου να προστατεύσουν τους φοιτητές και να προασπίσουν την ομαλότητα εντός του Ιδρύματος, ο Υπουργός καταλόγισε, εκ του πονηρού, επικοινωνιακή τακτική, ουσιαστικά προβαίνοντας σε εκφοβισμό των Αρχών του Πανεπιστήμιου.
Υπενθυμίζουμε στην ηγεσία του Υπουργείου ότι η έννοια του ασύλου αποσκοπεί στην προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας στην έρευνα και τη διδασκαλία, της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών στα τριτοβάθμια Ιδρύματα και δεν στοχεύει στη μετουσίωσή τους σε άβατα ανομίας. Άλλο άσυλο ιδεών, και άλλο άσυλο εγκληματιών.
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στέλνει, προς κάθε κατεύθυνση, μήνυμα ασυδοσίας και ανοχής στην ανομία και την εκτροπή.
Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη:
Αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών για όλες τις αξιόποινες πράξεις που τελούνται στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης