ΝΔ: Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορούν για τις επενδύσεις και τους εργαζόμενους

ΝΔ: Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορούν για τις επενδύσεις και τους εργαζόμενους
Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για στημένο επικοινωνιακό show της ΝΔ
«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις πράξεις τους, ξεδιάντροπα ομολογούν ότι αδιαφορούν και για τις επενδύσεις και για τους εργαζόμενους», απαντά η ΝΔ σε «κυβερνητικές διαρροές» σχετικά με την αντίδραση της ΝΔ στο τελεσίγραφο της Eldorado.
«Μια κυβέρνηση που στέλνει στα "τσακίδια", όχι μόνο την εταιρεία, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, έχει πολύ θράσος για να εγκαλεί την αντιπολίτευση» προσθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Μαξίμου για Eldorado: Καμία τύχη για το στημένο επικοινωνιακό show της ΝΔ - Πανικόβλητη η ΝΔ

Για στημένο επικοινωνιακό show της ΝΔ που δεν έχει καμία τύχη κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την ανακοίνωση της Eldorado Gold ότι αναστέλλει τις εργασίες της στα ενεργά μεταλλεία σε Σκουριές, Ολυμπιάδα και Στρατώνι λόγω καθυστέρησης των αδειοδοτήσεων.
«Η ενορχηστρωμένη απόπειρα της πανικόβλητης αντιπολίτευσης να αντιστρέψει το θετικό κλίμα μετά την επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν και την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ δεν θα έχει καμία τύχη.
Το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν αλλάζει με στημένα επικοινωνιακά σόου της οδού Πειραιώς 62.
Ο Πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσίασε το νέο μοντέλο ανάπτυξης που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η κυβέρνηση και από το οποίο μόνο το πρώτο επτάμηνο του 2017 έχουν εισρεύσει 1,6 δισ. ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.
«Η κυβέρνηση για πρώτη φορά θέτει τις θεσμικές βάσεις για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο στις επενδύσεις έντασης γνώσης, που αξιοποιούν και δεν θέτουν σε κίνδυνο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας:
Το μοναδικό ελληνικό τοπίο που ήδη αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις.
Το κλίμα και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, τόσο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όσο και για την αναβαθμισμένη πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση.
Την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.
Και πάνω από όλα το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και τις αξιοπρεπείς αμοιβές των εργαζόμενων που αποτελούν την καρδιά της παραγωγής.
Αντίθετα, η ΝΔ και οι δορυφόροι της, επιμένουν στο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που καθορίζεται μονάχα από την ασυδοσία των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, την αδιαφορία για το περιβάλλον και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας» υπογραμμίζουν οι κυβερνητικές πηγές που θέτουν και τρία ερωτήματα στον Κ. Μητσοτάκη.
«Ο κ. Μητσοτάκης που στη συνάντησή του πριν από λίγες ημέρες ενθάρρυνε και δρομολόγησε τη σημερινή αντίδραση της εταιρίας ας απαντήσει:
Τον απασχολεί το ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας;
Τον ενδιαφέρουν οι επενδύσεις εκατομμυρίων σε τουριστικές υποδομές στη Χαλκιδική που θα πληγούν εάν η εταιρία δεν πληροί τους περιβαλλοντικούς κανόνες;
Ή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος όμως του δημοσίου συμφέροντος;» αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS