Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βουδαπέστη ο Τσίπρας για τη Διάσκεψη του ΠΟΥ – Αναγνώριση της Ελλάδας για τις επιδόσεις της στην Υγεία

Στη Βουδαπέστη ο Τσίπρας για τη Διάσκεψη του ΠΟΥ – Αναγνώριση της Ελλάδας για τις επιδόσεις της στην Υγεία
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί και με τον Ούγγρο ομόλογο του V. Orban
Στη Βουδαπέστη θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα, ο οποίος θα είναι κεντρικός ομιλητής στις σημερινές εργασίες της 67ης Συνόδου του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Η Ελλάδα προσκλήθηκε από τον ΠΟΥ ως αναγνώριση των επιδόσεων της στον τομέα της Υγείας τα τελευταία χρόνια παρά την οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσίπρας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, αναμένεται να επισημάνει ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη τόσο με την οικονομική όσο και με την προσφυγική κρίση κατάφερε τα τελευταία 2 χρόνια να διασφαλίσει πρόσβαση στο σύστημα υγείας για όλους, να στηρίξει και να σταθεροποιήσει το δημόσιο σύστημα υγείας (αύξηση ΑΕΠ), να αντιμετωπίσει τα θέματα διαφθοράς, να φροντίσει τους προσφυγές με εμβολιασμό όλων των παιδιών, να προωθήσει μια μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, και να εξασφαλίσει την πρόσβαση ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, με τον οποίο θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας Ελλάδας – ΠΟΥ ενώ κατά την παραμονή του στη Βουδαπέστη θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, V.Orban, στο Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας (13:00 ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν την Ευρώπη, το διάλογο των χωρών των Βαλκανίων με χώρες του Βίσεγκραντ και των Δυτικών Βαλκανίων.
Παράλληλα ο κ.Τσίπρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους ελληνικής ομογένειας στην Ουγγαρία, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βουδαπέστη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης