Τσίπρας: Η Ελλάδα επέλεξε το μόνο μονοπάτι που επιτρέπει στην Ευρώπη να έχει μέλλον

Τσίπρας: Η Ελλάδα επέλεξε το μόνο μονοπάτι που επιτρέπει στην Ευρώπη να έχει μέλλον
Αντιμετωπίσαμε τις μεγάλες προκλήσεις με αλληλεγγύη υποστήριξε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του σε διάσκεψη του ΠΟΥ
Την θέση ότι η Ελλάδα επέλεξε και ακολούθησε το μόνο μονοπάτι που επιτρέπει στην Ευρώπη να έχει μέλλον διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 67η Ευρωπαϊκή Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία, όπου ήταν προσκεκλημένη η Ελλάδα για τη στάση και τις επιδόσεις της στον τομέα της Υγείας.
«Είναι μια τιμή και τεράστια ευθύνη να εκπροσωπώ την Ελλάδα εδώ σήμερα, μια χώρα που βρέθηκε στο επίκεντρο δυο σημαντικών κρίσεων, της οικονομικής και της προσφυγικής.
Η  Ελλάδα αντιμετώπισε το μεγάλο δίλημμα ή να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια και στο πλαίσιο διεθνούς δικαίου ή να προστατεύσουμε μόνο το δικό μας συμφέρον.
Η δική μου χώρα επέλεξε το πρώτο μονοπάτι το μόνο που επιτρέπει στην Ευρώπη να έχει μέλλον», τόνισε ο κ.Τσίπρας.
«Ο μόνος τρόπος να προστατεύσουμε την πατρίδα μας ήταν να κάνουμε το μέγιστο δυνατό ώστε όλες οι ευάλωτες ομάδες και οι πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση στην υγεία» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας, ειδικότερα δε: την πρόσβαση στην πρωτοβάθμια υγεία, τη διευκόλυνση των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή -τονίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης για τις τιμές φαρμάκων- ενώ υπογράμμισε πως οι προσπάθειες είναι στην κατεύθυνση της οικοδόμησης του συστήματος υγείας στην Ελλάδα.
«Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά και δύσκολα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αφού υπογράμμισε την εμπέδωση των κανόνων διαφάνειας με τις οποίες κινούνται πλέον οι διαδικασίες στο χώρο της υγείας, χαρακτήρισε σύμμαχο της χώρας μας στις προσπάθειες της, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS