Παπαδημούλης: Να σωθεί η Ευρώπη από την απειλή του λαϊκισμού και της άκρας δεξιάς

Παπαδημούλης: Να σωθεί η Ευρώπη από την απειλή του λαϊκισμού και της άκρας δεξιάς
Χρειαζόμαστε ένα εναλλακτικό ευρωπαϊκό μοντέλο, χρειαζόμαστε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις είπε ο κ.Παπαδημούλης
Την θέση ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα εναλλακτικό ευρωπαϊκό μοντέλο διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υπογράμμισε με αφορμή την ομιλία Juncker στο Ευρωκοινοβούλιο πως η Ευρώπη πρέπει να σωθεί από την απειλή του λαϊκισμού και της άκρας δεξιάς.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι «η ομιλία του Juncker σχετικά με την κατάσταση της Ένωσης έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, όχι μόνο για το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, αλλά και για τον κόσμο».
«Αυτή τη στιγμή, ενώ οι λαοί βιώνουν την κακοδιαχείριση, το δημοκρατικό έλλειμμα και τις διαρθρωτικές προκλήσεις στην ΕΕ, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τους προσελκύσουμε γύρω από τις ιδέες της ενοποίησης.
Ενάντια στο μίσος και τον εθνικισμό, να προτάξουμε την αλληλεγγύη και τη διαφορετικότητα, ενάντια στην ύφεση και την ανεργία, απαιτούμε μια ευρωπαϊκή στροφή σε πολιτικές ανάπτυξης και απασχόλησης, ενάντια σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων, που αποκλείουν τις κοινωνικές φωνές, αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία ανοιχτών, διαφανών και υπεύθυνων θεσμών.
Θέλουμε να δείξουμε με κάθε τρόπο ότι είμαστε σε θέση να έχουμε μια ισχυρή, δημοκρατική και ευημερούσα Ευρώπη.
Αλλά όλοι αυτοί οι στόχοι δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς συγκεκριμένες δράσεις.
Χρειαζόμαστε ένα εναλλακτικό ευρωπαϊκό μοντέλο, χρειαζόμαστε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα και τις θέλουμε ΤΩΡΑ!
Μεταρρυθμίσεις που θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά μιας νέας εποχής για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.
Ο κ. Juncker και η Επιτροπή πρέπει να παρουσιάσουν το συντομότερο δυνατό μια συνεκτική στρατηγική, που εξυπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και όχι συγκεκριμένα συμφέροντα.
Επομένως, οι λέξεις δεν είναι αρκετές!
Η κοινωνική ατζέντα, ο εκδημοκρατισμός των διαδικασιών λήψης αποφάσεων και οι στρατηγικές υπέρ της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως, προκειμένου να σωθεί η Ευρώπη από την απειλή του λαϊκισμού και της άκρας δεξιάς.
Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη χωρίς διακρίσεις, και τη θέλουμε τώρα!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS