Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Χατίρια στην Eldorado δεν θα κάνουμε – Η εταιρεία να τηρήσει τη σύμβαση της με το Δημόσιο

Φάμελλος: Χατίρια στην Eldorado δεν θα κάνουμε – Η εταιρεία να τηρήσει τη σύμβαση της με το Δημόσιο
Δεν θα τροποποιήσουμε τους κανόνες αδειοδότησης υποστήριξε ο αναπληρωτής υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Την κατηγορηματική θέση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει χατίρια στην Eldorado και πως δεν πρόκειται να τροποποιήσει τα όσα προβλέπει η σύμβαση της εταιρείας με το Δημόσιο εξέφρασε ο αναπληρωτής υπ.Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος.
«Αν η Eldorado Gold προσπαθεί με τον τρόπο της δημόσιας πίεσης και εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της αγωνίας τους για δουλειά, να τροποποιήσουμε τους κανόνες αδειοδότησης και να έχει χατιρικές σχέσεις με την Πολιτεία, κάτι τέτοιο δε θα γίνει.
Δεν ξέρω αν η εταιρεία έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο ή αν την είχαν συνηθίσει προηγούμενες κυβερνήσεις, εγώ λέω ότι αυτή η κυβέρνηση δε θα κάνει χατίρια σε κανέναν και δεν κάνει ούτε στον εαυτό της.
Όποιος έχει συνηθίσει να συνεννοείται με πολιτικούς αρχηγούς, να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα, να εκβιάζει εργαζόμενους, να παίζει πολιτικά παιχνίδια και όχι επιχειρηματικά, να ασχοληθεί πάλι με την τίμια, ισότιμη επιχειρηματικότητα και με τη σύμβαση που έχει με το ελληνικό Δημόσιο» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Φάμελλος.
«Δεν υπάρχει δυνατότητα και καμία πιθανότητα να υποχωρήσουμε από τις περιβαλλοντικές συνθήκες μιας περιοχής, η οποία είναι πολύτιμη και για τον τουρισμό της.
Μπορεί κάποιοι να λένε «κάντε τα στραβά μάτια και δώστε άδειες, για να δουλεύουν, χωρίς να έχει κατατεθεί μελέτη μεταλλουργίας», όμως όταν θα συζητούν με την ξενοδοχειακή κοινότητα της Χαλκιδικής και τον κλάδο εργασίας του τουρισμού στην Χαλκιδική που είναι από τους πιο δυναμικούς στην Ελλάδα, θα λένε άλλα, γιατί δεν αναλαμβάνουν τώρα την ευθύνη των αποφάσεων και ουσιαστικά λένε στον καθένα αυτό που τον συμφέρει να ακούσει» υποστήριξε ο κ.Φάμελλος, ο οποίος αναφερόμενος στους εργαζόμενους είπε πως «έχουν γίνει θύματα της επικοινωνιακής στρατηγικής της εταιρείας, η οποία δυστυχώς έχει επιλέξει, αντί να ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα, να ασχολείται με την πολιτική και την επικοινωνία».
«Πρώτη φορά ακούμε επιχείρηση να ζητάει επίσημα σε δελτίο Τύπου να έχει μία πιο συνεργάσιμη κυβέρνηση, να επιλέγει τον χρόνο που θα δημοσιοποιήσει την τρίτη τουλάχιστον επίσημη αναστολή εργασιών και όλα αυτά για να χρησιμοποιήσει και να πιέσει εργαζόμενους» είπε ο κ.Φάμελλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης