Γεωργιάδης: Εφόσον η Eldorado τηρεί τη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, να προχωρήσει η επένδυση

Γεωργιάδης: Εφόσον η Eldorado τηρεί τη σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, να προχωρήσει η επένδυση
Εκλογές χρειάζονται διότι ο Τσίπρας αφήνει τον χρόνο και περνάει υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Την θέση ότι «εφόσον η Eldorado Gold τηρεί τη σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο και την περιβαλλοντική νομοθεσία και τις περιβαλλοντικές μελέτες, που έχουν εγκριθεί, βεβαίως πρέπει να προχωρήσει η επένδυση διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με 18 διαδοχικές αποφάσεις του ΣτΕ και άλλες 100 αποφάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και των υπηρεσιών του, πληροί τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις.
Δεν κατηγορείται η εταιρεία πως έκανε ζημιά στο περιβάλλον, αντιθέτως έχει διαθέσει πολλά χρήματα προς αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.
Όλο αυτό που ακούμε για το κυάνιο, δεν υπάρχει θέμα κυανίου στις Σκουριές.
Στην πραγματικότητα εκεί παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι, τίποτε περισσότερο» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ «εάν θέλουν να πουν ότι "δε μας αρέσει η εξόρυξη χρυσού, δε θέλουμε καμία μεταλλευτική δραστηριότητα, δε θέλουμε καμία διαδικασία εξόρυξης στην Ελλάδα", να το πουν. Εάν το πουν αυτό, όμως, είναι περίπου 15 μονάδες πτώση του ΑΕΠ, αυτομάτως την επόμενη μέρα».
Κληθείς να σχολιάσει τη διαμαρτυρία των μεταλλωρύχων έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε την ανάγκη να επικρατήσει ψυχραιμία.
«Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία τους, καταλαβαίνω πλήρως ότι αν υλοποιήσει η Eldorado Gold την απειλή της, θα ανατραπούν οι ζωές τους.
Πρέπει, όμως, να προστατεύσουμε την κοινωνία εκεί, από έναν βαθύ διχασμό.
Μεταξύ της Αρναίας και της Ιερισσού υπάρχει κλίμα εμφυλιοπολεμικό και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί εκεί.
Τώρα, αν μείνουν άνεργοι 2.500 άνθρωποι καταλαβαίνετε τι μπορεί να συμβεί» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί είναι αναγκαία η διαιτησία.
«Έως σήμερα δεν υπάρχει γραπτώς ότι πάμε σε διαιτησία γιατί διαφωνούμε σε ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε θέματα.
Η κυβέρνηση λέει "θα πάω σε διαιτησία στο τέλος Σεπτεμβρίου", όταν όμως ερωτάται για ποια θέματα θα πάει, το κρατάει κρυφό.
Έχει το εσωτερικό πρόβλημα στις Σκουριές η κυβέρνηση, λόγω της κ. Ιγγλέζη και δύο - τριών άλλων.
Θεωρητικά, ο κ.Σταθάκης θα σκέφτεται την πονηριά "πάμε στη διαιτησία και αν χάσουμε θα πούμε στην κ. Ιγγλέζη, τι να κάνουμε χάσαμε", αυτό όμως σημαίνει καθυστέρηση ενός έτους για την εταιρεία» είπε ο κ.Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς, εάν η ΝΔ επιμένει στο αίτημα της για εκλογές ο κ.Γεωργιάδης είπε πως «εκλογές χρειάζονται, διότι ο κ. Τσίπρας αφήνει τον χρόνο και περνάει».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS