Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Το μόνο που υπερασπίζεται η κυβέρνηση είναι οι θεσούλες των υπουργών της

Θεοδωράκης: Το μόνο που υπερασπίζεται η κυβέρνηση είναι οι θεσούλες των υπουργών της
Είναι ένα κυβερνητικό τσίρκο που παραπαίει υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού
Την θέση ότι «το μόνο που υπερασπίζεται η κυβέρνηση είναι τις θεσούλες των υπουργών της, των συμβούλων της, του κομματικού κατεστημένου που θέλει να έχει μια δουλειά» διατύπωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κάνοντας λόγο για ένα τσίρκο που παραπαίει.
«Τη μια μέρα λένε ας κάνουμε αυτή την επένδυση, αλλά όταν το χειροκρότημα δεν είναι πολύ δυνατό και υπάρχει μια αντίδραση, λένε την επόμενη «ας μην την κάνουμε» είπε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο κ.Θεοδωράκης.
Αναφερόμενος στην υπόθεση της «Ελληνικός Χρυσός» και στη στάση της κυβέρνησης, ο κ.Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι πρέπει επιτέλους να πάρει η κυβέρνηση μια ξεκάθαρη θέση και να σταματήσει να «τσαλαβουτάει κάθε μέρα σε διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο».
«Όταν έχεις μια κυβέρνηση, η οποία αδρανεί και δεν αποφασίζει, η οποία προτιμά να τουιτάρει αντί να πολιτεύεται, είναι προφανές ότι ο κόσμος διχάζεται» είπε ο κ.Θεοδωράκης, ο οποίος σχετικά με τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά είπε ότι «η συμφωνία που έχει γίνει με τον κ. Αλιβιζάτο -και κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει- αφορά τη δημιουργία ενός εντελώς νέου φορέα».
Ως προς τις διαφωνίες που εκφράζονται για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ο κ.Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «δεν πρέπει να μας φοβίζει».
«Η τεχνοφοβία είναι ένα παλιό σύμπτωμα, όπως όταν το 1981 κάναμε εκλογές με κομπιούτερ -όπως τότε τα λέγανε- και υπήρχαν υποψήφιοι βουλευτές που μετά κάνανε μήνυση και αγωγή στα κομπιούτερ που τους βγάζανε πίσω γιατί πίστευαν ότι κάποιος είναι πίσω από αυτά και αλλάζει τα αποτελέσματα.
Αυτά τα πράγματα τα ακούει σήμερα η νεολαία μας και οι άνθρωποι που ξέρουν και γελάνε.
Οι εκλογές θα είναι εντελώς αδιάβλητες» είπε ο κ.Θεοδωράκης, αναφέροντας πως στη μάχη για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα «οι μεγάλοι του σύμμαχοι είναι οι απλοί άνθρωποι».
«Ξέρω ότι σε αυτή την κολυμπήθρα υπάρχουν και πιράνχας, όμως χτες πήγα στην Πιερία, στο μεγάλο πανηγύρι και είδα εκατοντάδες ανθρώπους που σε προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.
Τα πρόσωπά τους ήταν καθαρά.
Ήταν σύμμαχοί μου σε αυτή την προσπάθεια.
Δε λέω ότι θα με ψηφίσουν.
Μπορεί να ψηφίσουν τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά ήταν φανερό ότι είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια να ανοίξουμε το κόμμα, να ανοιχτούμε στην κοινωνία και να μην αρκεστούμε στους μηχανισμούς» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης