Τζανακόπουλος: Άμεση η κινητοποίηση του Λιμενικού και του υπ. Ναυτιλίας για τη ρύπανση στο Σαρωνικό

Τζανακόπουλος: Άμεση η κινητοποίηση του Λιμενικού και του υπ. Ναυτιλίας για τη ρύπανση στο Σαρωνικό
Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης μπήκε σε εφαρμογή 16 λεπτά μετά το συμβάν υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την θέση πως η κινητοποίηση του Λιμενικού και του υπουργείου Ναυτιλίας ήταν άμεση για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στο Σαρωνικό διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
«Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης μπήκε σε εφαρμογή 16 λεπτά μετά το συμβάν και κινητοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Τζανακόπουλος.
«Η προσπάθεια γίνεται από την πρώτη στιγμή, υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων.
Έγινε άμεσα αίτημα και στη διεθνή οργάνωση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και μόλις έγινε αυτό εφικτό ενεργεί και ένα σκάφος το οποίο για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στις ελληνικές θάλασσες για την αντιμετώπιση τέτοιων ατυχημάτων και η στεγανοποίηση του πλοίου έγινε σχεδόν αμέσως», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι είναι ένα μεγάλο ατύχημα που είναι αρκετά δύσκολο στη διαχείρισή του.
Ερωτηθείς για τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι η παραίτησή του είναι πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι ο υπουργός «είπε το αυτονόητο».
Ο κ.Τζανακόπουλος είπε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη στο θέμα αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης, ενώ σχετικά με τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες δημάρχων επισήμανε ότι «εν μέσω μιας μεγάλης επιχειρησιακής προσπάθειας δεν προσφέρεται να αποδίδουμε ευθύνες στον έναν ή στον άλλον».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS