Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Η Τουρκία αντιμετωπίζει το Κυπριακό με αντιλήψεις κατοχικής δύναμης

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Η Τουρκία αντιμετωπίζει το Κυπριακό με αντιλήψεις κατοχικής δύναμης
«Απέναντι στην αρνητική αυτή στάση της Τουρκίας, η Διεθνής Κοινότητα οφείλει να επιμείνει στη συνέχιση των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού»
Τη θέση ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει το Κυπριακό «με αντιλήψεις κατοχικής δύναμης» διατύπωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις δηλώσεις τους αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, κ. Recep Akdag, για έναρξη συζητήσεων για την προσάρτηση από την Τουρκία του κατεχομένου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ παράλληλα κάλεσε τη Διεθνή Κοινότητα να επιμείνει στη συνέχιση των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού, η οποία όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «θα επέλθει μόνο με το τέλος της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης τουρκικής κατοχής τμήματος εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Αναλυτικότερα, η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου:
«Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της τουρκικής Κυβέρνησης κ. Akdag είναι απαράδεκτες.
Συνιστούν άλμα οπισθοδρόμησης που υπονομεύει τις ενέργειες του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. κ. Guterres, για την επίλυση του Κυπριακού.
Θέσεις, όπως αυτές, επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία συνεχίζει να αντιμετωπίζει το Κυπριακό με αντιλήψεις κατοχικής δύναμης, η οποία απλώς προσποιείται ότι επιθυμεί την επίλυσή του.
Όλοι αντιλαμβάνονται τώρα γιατί η Άγκυρα οδήγησε σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις του Crans Montana.
Απέναντι στην αρνητική αυτή στάση της Τουρκίας, η Διεθνής Κοινότητα οφείλει να επιμείνει στη συνέχιση των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.
Επίλυση που θα επέλθει μόνο με το τέλος της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης τουρκικής κατοχής τμήματος εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μιας ανεξάρτητης χώρας, μέλους του Ο.Η.Ε. και της Ε.Ε.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης