Οι επαφές Τσακαλώτου - Χαρίτση στις ΗΠΑ με επενδυτές, τραπεζίτες για ενέργεια, τουρισμό - Road show από J P Morgan

Οι επαφές Τσακαλώτου - Χαρίτση στις ΗΠΑ με επενδυτές, τραπεζίτες για ενέργεια, τουρισμό - Road show από J P Morgan
Ομιλητές σε εκδήλωση που διοργανώνει η JP Morgan Τσακαλώτος και Χαρίτσης
Η ενέργεια, ο τουρισμός, το real estate και οι νέες τεχνολογίες αποτελούν την ατζέντα των συζητήσεων που θα έχουν με αμερικανούς επενδυτές και τεχνοκράτες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.
Οι δύο υπουργοί θα έχουν συναντήσεις με ανώτερα στελέχη του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας αλλά και με αμερικανούς επενδυτές και τραπεζίτες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.
Η ατζέντα των συναντήσεων περιλαμβάνει επαφές- παρουσιάσεις με υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων τραπεζών και Funds όπως η Deutche Bank, η BlackRock, η Bank of America, η Merill Lynch και η JP Morgan.
Ιδιαίτερης σημασίας είναι η εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή το απόγευμα 13/10 η JP Morgan, με ακροατήριο 600 επενδυτές, fund managers και τραπεζίτες.
Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος θα μιλήσει για το χρέος και την πορεία υλοποίησης προγράμματος για την ανάπτυξη της χώρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος θα αναφερθεί στο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ομιλία του κ. Χαρίτση θα κινηθεί σε 4 πεδία.
Θα παρουσιάσει την βελτίωση που παρουσιάζουν οι μακροοικονομικοί δείκτες της ελληνικής οικονομίας, τους λόγους που κάνουν την Ελλάδα αυτή την στιγμή έναν από τους δημοφιλείς επενδυτικούς προορισμούς, θα αναφερθεί στα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι στην διάθεση των επενδυτών και στην ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα.
Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού.
Ενδιαφέρον θα έχει και η συνάντηση με ανώτερα και ανώτατα στελέχη του Doing Business, του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας που παρουσιάζει κάθε χρόνο την παγκόσμια κατάταξη για την ευκολία του επιχειρείν σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η ετήσια έκθεση του Doing Business αξιολογεί το κατά πόσο κάθε οικονομία διευκολύνει τις επενδύσεις, κυρίως από νομοθετική πλευρά και παρουσιάζει την τελική κατάταξη των χωρών βάση μια σειράς κριτηρίων.

Δ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS