ΔΗΜΑΡ: Να πάνε μαζικά στις κάλπες και τη β’ Κυριακή οι προοδευτικοί πολίτες

ΔΗΜΑΡ: Να πάνε μαζικά στις κάλπες και τη β’ Κυριακή οι προοδευτικοί πολίτες
Το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς έχει πάρει ευρύτερα χαρακτηριστικά αναφέρει η ΔΗΜΑΡ
Να πάνε μαζικά στις κάλπες στο β’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς καλεί τους προοδευτικούς πολίτες η ΔΗΜΑΡ.
Κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, η οποία συζήτησε τα δεδομένα από τον πρώτο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα και τη στάση του κόμματος στο β΄γύρο, επιβεβαιώθηκε η απόφαση της Κ.Ε του κόμματος σύμφωνα με την οποία δεν υποδεικνύεται η ψήφιση κανενός υποψηφίου.
«Οι πολίτες επαναδραστηριοποιήθηκαν για μια σύγχρονη προοδευτική παράταξη που με ενότητα και ανανέωση θα απευθύνεται στο παρόν και στο μέλλον.
Για τη ΔΗΜΑΡ οι μέχρι σήμερα εξελίξεις αποτελούν δικαίωση μιας επίπονης προσπάθειας.
Σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, τον Σεπτέμβριο του 2015, η ΔΗΜΑΡ μαζί με το ΠΑΣΟΚ κάναμε το πρώτο σημαντικό βήμα.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά υπέγραψαν προγραμματική συμφωνία 11 σημείων συγκροτώντας τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ανοίγοντας το δρόμο για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.
Τώρα το εγχείρημα έχει πάρει ευρύτερα χαρακτηριστικά και πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς "μπρος-πίσω"» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ.
Η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι έχει τοποθετηθεί για την πολιτική αυτονομία της νέας προοδευτικής παράταξης απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ και ταυτόχρονα για την άμεση συγκρότηση του ενιαίου φορέα.
«Η υπόθεση της ανασυγκρότησης του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς προχωράει.
Αυτή η ευκαιρία που δημιουργήσαμε με πολύ κόπο δεν πρέπει να χαθεί.
Ο δεύτερος γύρος πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς με εγγυήσεις ενότητας, χωρίς να καταγραφεί ως εσωτερική αναμέτρηση συσχετισμών με διχαστικά χαρακτηριστικά και χωρίς μείωση της συμμετοχής» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ, η οποία καλεί τους προοδευτικούς πολίτες να προσέλθουν μαζικά στη ψηφοφορία της επόμενης Κυριακής.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS