Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Ανοίγει ο δρόμος για τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2014

Citigroup: Ανοίγει ο δρόμος για τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2014
Η ελληνική κυβέρνηση έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις κρατικές δαπάνες, υποστηρίζει η αμερικανική τράπεζα
Εφικτό χαρακτηρίζει η Citigroup το στόχο για παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος στην Ελλάδα, τόσο κατά το τρέχον έτος 2013, όσο και το 2014.
"Η Ελλάδα θα κατορθώσει να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε νέα, 11σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Europe - Sovereign Debt Update - Catalonia to Hold Independence Referendum in Nov 2014", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνει η Citigroup, είναι γεγονός πως τους τελευταίους μήνες η ελληνική κυβέρνηση έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις κρατικές δαπάνες.
Η εξέλιξη αυτή στηρίζει σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες της Ελλάδας να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα, όπως ακριβώς έχει δεσμευθεί απέναντι στους δανειστές της, ήδη από το 2012.
"Το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας αποτελεί βασική προϋπόθεση για τους Ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να συναινέσουν σε έναν νέο γύρο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους", εξηγεί η αμερικανική τράπεζα και προσθέτει: Μόλις πιστοποιηθεί επισήμως το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα, τότε θα ανοίξει η συζήτηση για το νέο haircut στα δάνεια που λαμβάνει η Ελλάδα από τον επίσημο τομέα (ευρωπαϊκές κυβερνήσεις).
Για τις εκτιμήσεις αυτές η Citigroup επικαλείται τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, την Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2013.
Υπενθυμίζεται ότι για το 11μηνο του 2013, ο προϋπολογισμός εμφάνισε πρωτογενές αποτέλεσμα ύψους 2,710 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,419 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και αναθεωρημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,659 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης