Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προκαλεί η Μerkel - Ζητά μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα, αλλά στη Γερμανία δεν τις εφαρμόζει

Προκαλεί η Μerkel - Ζητά μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα, αλλά στη Γερμανία δεν τις εφαρμόζει
Πρότυπο μόνο σε όρους δημοσιονομικής σύνεσης το Βερολίνο
Mέτωπο με τη Γερμανία ανοίγει ο Economist, παρακολουθώντας την αναιμική πορεία της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρώπης, λόγω της παντελούς έλλειψης μεταρρυθμίσεων!
Το βρετανικό περιοδικό βάλλει ανοιχτά κατά του Βερολίνο, υποστηρίζοντας πως στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, η Γερμανία όχι μόνο δεν προχωρά μπροστά, αλλά αντίθετα κάνει μεγάλα βήματα προς τα πίσω!
Όπως τονίζει ο Economist, η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel μπορεί να πιέζει τις χώρες του Νότου να προχωρήσουν στην εφαρμογή σημαντικών για την ανάπτυξη μεταρρυθμίσεων, αδιαφορώντας ωστόσο για τα... του οίκου της. Το Βερολίνο δεν εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις.
Στη διάρκεια των ετών της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, η Καγκελάριος δεν σταμάτησε να διαμηνύει προς τις χώρες της αδύναμης περιφέρειας πως πρέπει να "αντιγράψουν" τις πολιτικές που υιοθετεί η Γερμανία. "Αυτά που έχει κάνει η Γερμανία, μπορεί να τα κάνει και κάθε άλλη χώρα", είχε δηλώσει η Merkel τον Σεπτέμβριο του 2013.
Ωστόσο αυτό που όχι μόνο η Καγκελάριος, αλλά και κάθε άλλος Γερμανός αξιωματούχος, δείχνουν να ξεχνούν είναι ότι ακριβώς πριν από 15 χρόνια η Γερμανία ήταν ο "ασθενής" της Ευρώπης.

Πρότυπο μόνο σε όρους δημοσιονομικής σύνεσης η Γερμανία
Πράγματι το χάσμα μεταξύ της γερμανικής οικονομίας και των οικονομιών του Νότου είναι μεγάλο. Η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ οι οικονομίες του Νότου μόλις σταμάτησαν να "αιμορραγούν".
Η ανεργία των νέων στη Γερμανία κινείται σε χαμηλά 20ετίας, ενώ στην Ελλάδα έχει αγγίξει το τρομακτικό ποσοστό του 60%.
Η Γερμανία παράγει πλεονάσματα, την ώρα που ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία δίνουν αγώνα για να μειώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα.
Σε όρους δημοσιονομικής σύνεσης και πειθαρχίας η Γερμανία και η Καγκελάριός της, η Angela Merkel, είναι πρότυπο...

Κακό προηγούμενο η έλλειψη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων
Στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η Γερμανία εμφανίζει ρεκόρ... αδυναμίας!
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Γερμανία βρίσκεται στην 28η θέση - επί συνόλου 34 θέσεων - σε όρους εφαρμογής μεταρρυθμίσεων από τότε που ξέσπασε η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση.
Αλλά οι Γερμανοί έχουν απάντηση για τη χαμηλή αυτή βαθμολογία που εισπράττουν από τον ΟΟΣΑ! Τι λένε; Πως ο Νότος σημείωσε πρόοδο στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων γιατί... ήταν πολλά αυτά που έπρεπε να κάνει... ενώ το Βερολίνο τα έχει κάνει ήδη! Ο Νότος είχε πολύ έδαφος να καλύψει μέχρι να φτάσει τη Γερμανία.
"Η Γερμανία, η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, πηγαίνει προς τα πίσω, δεν πηγαίνει μπροστά... Αυτό συνιστά ένα κακό προηγούμενο και ένα τρομακτικό παράδειγμα για την Ευρώπη", προειδοποιεί ο Economist.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης