Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Πλήγμα για τις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων οι εξελίξεις σε Μ. Ανατολή και Ουκρανία

Bloomberg: Πλήγμα για τις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων οι εξελίξεις σε Μ. Ανατολή και Ουκρανία
Μόλις 53,6 δισ. δολ. νέων εταιρικών ομολόγων εκδόθηκαν παγκοσμίως κατά τη διάρκεια των πρώτων οκτώ ημερών του Αυγούστου
Πλήγμα για τα εταιρικά ομόλογα αποτελεί το αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, σε συνδυασμό με την ανησυχία στις αγορές ομολόγων, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.
Μόλις 53,6 δισ. δολ. νέων εταιρικών ομολόγων, εκδόθηκαν παγκοσμίως κατά τη διάρκεια των πρώτων οκτώ ημερών του Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Πρόκειται για τις μικρότερες εκδόσεις ομολόγων στις αρχές του μήνα, από τον Ιούλιο του 2013, όταν άρχισε η συζήτηση στη Federal Reserve, για τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο Αύγουστος αποτελεί παραδοσιακά έναν μήνα με χαμηλό ποσοστό έκδοσης ομολόγων.
Η πολιτική αναταραχή σε Ρωσία, Γάζα και Ιράκ έχει οδηγήσει τους επενδυτές σε επιλογές ασφαλέστερων assets.
Όπως σχολιάζει ο David Lai, διευθυντής επενδύσεων της Eastspring Investments στη Σιγκαπούρη, ο οποίος διαχειρίζεται 105 εκατ. δολ. περίπου, οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι είναι δεδομένο ότι επηρεάζουν αρνητικά τις πωλήσεις εταιρικών ομολόγων παγκοσμίως.
«Η Ουκρανία, η Γάζα και το Ιράκ, αποτελούν γεγονότα σε εξέλιξη, τα οποία εντείνουν την αβεβαιότητα. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι ο Αύγουστος είναι τυπικά ο πιο «ήσυχος» μήνας, σε ότι αγορά τις νέες εκδόσεις», προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης