Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Σταθερά bullish για το δολάριο - Η άνοδός του θα συνεχιστεί - Ισχυρά τα θεμελιώδη

Goldman Sachs: Σταθερά bullish για το δολάριο - Η άνοδός του θα συνεχιστεί - Ισχυρά τα θεμελιώδη
Η ανάπτυξη, εκτός από τις ΗΠΑ, οπουδήποτε αλλού δείχνει αδύναμη - Το γεγονός αυτό προσθέτει στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα
Σταθερά bullish (αισιόδοξη) για την πορεία του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος εξακολουθεί να δηλώνει η Goldman Sachs, όπως προκύπτει από νέα, ειδική έκθεσή της.
Το αμερικανικό δολάριο έχει καταγράψει κέρδη σχεδόν 8% έναντι των υπολοίπων ισχυρότερων νομισμάτων του πλανήτη, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, το ράλι του δολαρίου έχει δυναμική να συνεχιστεί.
"Το ράλι που έχει μέχρι στιγμής καταγράψει το αμερικανικό νόμισμα δεν μειώνει την πιθανότητα για περαιτέρω κέρδη στο προσεχές μέλλον. Η άνοδος του δολαρίου θα συνεχιστεί. Παραμένει ακόμη φθηνό", προβλέπει η Goldman Sachs.
Όμως για την αμερικανική τράπεζα ο ισχυρότερος καταλύτης - που μπορεί να εξασφαλίσει τη συνέχεια της ισχυροποίησης του δολαρίου - είναι άλλος: Η θεμελιώδης ισχύς του νομίσματος και η βελτίωση των συνθηκών της αμερικανικής οικονομίας.
"Η ανάπτυξη, εκτός από τις ΗΠΑ, οπουδήποτε αλλού δείχνει αδύναμη και αναιμική. Το γεγονός αυτό προσθέτει στήριξη στο αμερικανικό νόμισμα", σημειώνουν, επίσης, οι αναλυτές της Goldman Sachs.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης