Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Tα hedge funds δεν πιστεύουν το σενάριο του Grexit και επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα

tags :
CNBC: Tα hedge funds δεν πιστεύουν το σενάριο του Grexit και επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα
Διήμερο σερί δημοσιευμάτων του CNBC υπέρ της θετικής στάσης των hedge funds προς τον ΣΥΡΙΖΑ
Τους λόγους για τους οποίους τα hedge funds επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα επιχειρεί να περιγράψει το CNBC, σε ένα ακόμη δημοσίευμά του.
Το εν λόγω δημοσίευμα υπογράφεται από την Michelle Caruso - Cabrera, η οποία πριν από ένα 24ωρο - με έτερο δημοσίευμά της στο CNBC - αποκάλυψε τις συναντήσεις μεγάλων αμερικανικών hedge funds με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.
Όπως επισημαίνεται στο νέο δημοσίευμα, οι ξένοι επενδυτές πραγματοποιούν συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος - εάν τα δημοσκοπικά ευρήματα αποδειχθούν σωστά - θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στη ρητορική πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ πρέπει να αλλάξουν τους όρους του πακέτου διάσωσης που χορήγησαν το 2012 στην Ελλάδα.
Αυτές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επανέφεραν στο προσκήνιο σενάρια και φόβους περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.
Oι τέσσερις από τους συνολικά επτά managers συγκεκριμένων hedge funds, με τους οποίους συνομίλησε το CNBC, δήλωσαν πως επενδύουν στα ελληνικά ομόλογα, στην τρέχουσα συγκυρία.
Ορισμένοι από τους managers των hedge funds κατέληξαν πλέον στο συμπέρασμα πως είναι απίθανο το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.
Στον αντίποδα, το πιο πιθανό σενάριο θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να πιέζει τους Ευρωπαίους να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στην κατοχή του επίσημου τομέα (ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ΕΚΤ).
Η προσδοκία των hedge funds είναι η εξής: Ο Αλέξης Τσίπρας θα πιέσει τους Ευρωπαίους να διαγράψουν μέρος του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στην κατοχή του επίσημου τομέα, αλλά δεν θα πιέσει για διαγραφή του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στην κατοχή του ιδιωτικού τομέα, ήτοι των hedge funds.
Μετά το PSI+ του 2012, πλέον το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους αφορά στα δάνεια του επίσημου τομέα.
Πλέον, τα hedge funds θεωρούν εφικτή μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων για τα δάνεια του επίσημου τομέα.
Για αυτά τα hedge funds οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, αν και αρκετά υψηλές, εμφανίζονται άκρως ελκυστικές...

To προηγούμενο δημοσίευμα του CNBC

CNBC: Mπορεί η Wall Street να σώσει την Ελλάδα; - Συναντήσεις ΣΥΡΙΖΑ με hedge funds
Διαβεβαιώσεις για την αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων παρείχε το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ σε στελέχη κορυφαίων αμερικανικών hedge funds που ήρθαν στην Αθήνα.
Την είδηση αποκαλύπτει το CNBC, σε ειδικό δημοσίευμά του, υπό τον τίτλο "Can Wall Street save Greece?" (Mπορεί η Wall Street να σώσει την Ελλάδα;).
Ειδικότερα, το CNBC αποκάλυψε πως υπήρξε σειρά συναντήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής αμερικανικών hedge funds.
«Όσοι απαρτίζουν το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ρεαλιστές από τις πιο ριζοσπαστικές συνιστώσες», επισημαίνει το CNBC.
Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο, τα στελέχη των hedge funds που συναντήθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν δύο σοβαρά ερωτήματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
- Το πρώτο ερώτημα αφορά στο Grexit.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, ενώ δεν το θέλει και η Γερμανία, άρα υπάρχουν κίνητρα για να υπάρξει συμφωνία», αναφέρει το CNBC.
- To δεύτερο ερώτημα αφορά στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποπληρώσει τα ομόλογα στα hedge funds.
«Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσαν ότι δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους που βρίσκεται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα.
Είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν και το ΔΝΤ», σημειώνει το CNBC.
"Η Γερμανία εμφανίζεται πρόθυμη να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση των δανείων προς την Ελλάδα, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί κανονική διαγραφή χρέους", καταλήγει το CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης