Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Ψυχραιμία στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών μετά την απόφαση της ΕΚΤ - Διαχειρίσιμη η κατάσταση

FT: Ψυχραιμία στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών μετά την απόφαση της ΕΚΤ - Διαχειρίσιμη η κατάσταση
Τίποτα από όσα συμβαίνουν στην τρέχουσα συγκυρία δεν θυμίζει τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την προεκλογική περίοδο του 2012...
Ψυχραιμία επικρατεί στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, αναφορικά με την απόφαση της ΕΚΤ - το βράδυ της Τετάρτης 4/2 - να σταματήσει να δέχεται από τις 11/2 τα ελληνικά ομόλογα ως collaterals.
Όπως αναφέρουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, οι Έλληνες τραπεζίτες εμφανίζονται ψύχραιμοι και σχετικά ήρεμοι, παρά την ελεύθερη πτώση στην οποία επιδόθηκαν οι τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη.
Η απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά collaterals ανακοινώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τη συνάντηση - το μεσημέρι της Τετάρτης - στη Φρανκφούρτη μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη με τον διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Όπως προσθέτουν οι Financial Times, μετά την απόφαση της ΕΚΤ, οι ελληνικές τράπεζες προσφεύγουν πλέον στο ELA.
Και όλα αυτά στη σκιά των μαζικών εκροών καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.
"Η χρηματοδοτική ικανότητα των τραπεζών μπορεί να μην είναι καλή, ωστόσο παραμένει διαχειρίσιμη", δηλώνει στους Financial Times, κορυφαίος Έλληνας τραπεζίτης.
"Τίποτα από όσα συμβαίνουν στην τρέχουσα συγκυρία δεν θυμίζει τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την προεκλογική περίοδο του 2012", δηλώνει έτερος τραπεζίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης