Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ron Paul Institute: Θα είναι η Ουγγαρία (Huexit) η επόμενη χώρα που θα αποχωρήσει από την ΕΕ;

Ron Paul Institute: Θα είναι η Ουγγαρία (Huexit) η επόμενη χώρα που θα αποχωρήσει από την ΕΕ;
Η Ευρώπη είναι η Ελλάδα όχι η Περσία είναι η Ρώμη, δεν είναι η Καρχηδόνα, είναι ο Χριστιανισμός, δεν είναι το χαλιφάτο έχει δηλώσει ο Orban ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
Θα είναι η Ουγγαρία η επόμενη χώρα που θα αποχωρήσει από την ΕΕ αναφέρει το Ron Paul Institute το αμερικανικό ινστιτούτο σε μια ειδική ανάλυση για το επικείμενο δημοψήφισμα στην Ουγγαρία;
Το ερώτημα δεν είναι καθόλου τυχαίο ή παρατραβηγμένο όσο φαίνεται.
Στις 2 Οκτωβρίου του 2016 οι ψηφοφόροι στην Ουγγαρία θα συμμετάσχουν σε ένα εθνικό δημοψήφισμα για να ψηφίσουν εάν συμφωνούν με την αναγκαστική αποδοχή των μεταναστών στην Ουγγαρία από την ΕΕ ή όχι.
Είναι ένα σημαντικό ζήτημα στην Ουγγαρία, μια χώρα περήφανη και ανεξάρτητη που είχε υποστεί 150 χρόνια οθωμανικής κυριαρχίας, είχε υποστεί τους πολέμους με τους Αψβούργους στην Αυστρία μέχρι τον Αυστροουγγρικό συμβιβασμό του 1867 δημιουργώντας μια ειρηνική συνύπαρξη κάτω από τη διπλή μοναρχία της Αυστροουγγαρίας.
Μετά από αυτό, οι Ούγγροι ήταν υπό την επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης από το 1945 ενώ ήταν η πρώτη κομμουνιστική χώρα  μετά το Σύμφωνο της Βαρσοβίας που κήρυξε την ανεξαρτησίας της  υιοθετώντας συνταγματική δημοκρατία, τον Οκτώβριο του 1989.
Από την Ουγγαρία ξεκίνησε το ντόμινο πτώσης της Ανατολικής Γερμανίας και στη συνέχεια ολόκληρου του Συμφώνου της Βαρσοβίας και τελικά, της Σοβιετικής Ένωσης.
 Όπως κάθε έθνος, έχει μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία.
Θα μπορούσε κάλλιστα να ειπωθεί ότι οι Ούγγροι, ήταν πρωτοπόροι καθώς το κοινοβούλιο τους θέσπισε τους πρώτους νόμους των εθνοτικών και μειονοτικών δικαιωμάτων στον κόσμο το 1849.
Φθάνοντας στο σήμερα η Ουγγαρία διεξάγει δημοψήφισμα αν θέλει να υποδεχθεί πρόσφυγες από την Συρία και άλλα κράτη.
Οι χώρες που αρνούνται να αναλάβουν την ποσόστωσή τους θα αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές κυρώσεις έχουν αναφέρει οι Βρυξέλλες.
Το 2015 περίπου 400.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ουγγαρία, πριν κατασκευαστεί η περίφραξη στα σύνορα με τη Σερβία.
Περίπου οι μισοί ή 200.000 πρόσφυγες προσπάθησαν να αποκτήσουν άσυλο στην Ουγγαρία αλλά μόνο σε 264 πρόσφυγες είχε χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.
Από την ανέγερση του φράκτη η εισροή προσφύγων μέσω της λεγόμενης βαλκανικής οδού έχει σχεδόν σταματήσει.
Η αυστριακή κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Όρμπαν της Ουγγαρίας σε από κοινού περιπολίες των κοινών συνόρων τους.
Η Ουγγαρία συντάχθηκε στην ομάδα των χωρών που αρνούνται την  υποχρεωτική ποσόστωση των προσφύγων που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες μαζί με την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία και την Πολωνία, τη λεγόμενη ομάδα του Βίσεγκραντ.
Μέχρι στιγμής, μόνο η Ουγγαρία έχει αποφασίσει να διεξάγει εθνικό δημοψήφισμα για το θέμα.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 66% των Ούγγρων είναι αντίθετοι με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Orban, ο οποίος τάσσεται κατά των ποσοστώσεων.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Viktor Orban (Βίκτορ Όρμπαν) ο μόνος πρωθυπουργός από το 1989 που έχει επανεκλεγεί  είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των Ούγγρων για το λάθος των πολιτικών των Βρυξελλών.
Πολλοί Ούγγροι τον βλέπουν ως ένα σύγχρονο Δαυίδ ενάντια στον Γολιάθ, την μη εκλεγμένη Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στις 2 Οκτωβρίου του 2016 οι Ούγγροι θα ψηφίσουν σε ένα ειδικό εθνικό δημοψήφισμα:
«Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να καθορίζει πόσοι μη Ούγγροι πολίτες να εγκαθίστανται στην Ουγγαρία, ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεση του Κοινοβουλίου»

Ο Orban κατά της τρομοκρατίας

Σχετικά με το θέμα των προσφύγων ο πρωθυπουργός Orban είχε δηλώσει:
«Η Ουγγαρία δεν χρειάζεται τον μετανάστη για την οικονομία της ή γιατί θέλει να παραμείνει αναλλοίωτος ο πληθυσμός.
Κάθε μετανάστης απειλεί τη δημόσια ασφάλεια και αποτελεί κίνδυνο τρομοκρατίας.
Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει ανάγκη για μια κοινή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική.
Όποιος χρειάζεται μετανάστες μπορεί να τους πάρει, αλλά δεν θα μας αναγκάσουν, εμείς δεν τους χρειζόμαστε
Η μετανάστευση δεν αποτελεί λύση, αλλά ένα πρόβλημα ...
Εμείς δεν το χρειάζεστε...είχε δηλώσει ο Orban.
Η ουγγρική κυβέρνηση επιμένει ότι το δικαίωμα απόφασης στα θέματα των προσφύγων θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας των εθνικών κυβερνήσεων.
Η Ουγγαρία και τρεις άλλες κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες που αποτελούν την ομάδα του Βίσεγκραντ, η οποία περιλαμβάνει την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία και την Πολωνία, έχουν εναντιωθεί στις υποχρεωτικές ποσοστώσεις, που θέλει η ΕΕ να επιβάλει σε κάθε κράτος μέλος.
Τον περασμένο Δεκέμβριο του 2015, η Ουγγαρία κατέθεσε αγωγή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων να ματαιώσει την προσπάθεια της ΕΕ να διανείμει τους πρόσφυγες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το δημοψήφισμα έχει ως στόχο μέσω μιας ευρείας λαϊκής εντολής να εναντιωθεί η Ουγγαρία στην αναγκαστική ποσόστωση των Βρυξελλών.

Πρώτο βήμα για να φύγει η Ουγγαρία από την ΕΕ;

Είναι ξεκάθαρο σε όλους από τις Βρυξέλλες έως στο Βερολίνο και στη Βουδαπέστη ότι οι Ούγγροι θα ψηφίσουν με συντριπτικό ποσοστό ΟΧΙ στους πρόσφυγες και στις ποσοστώσεις.
Το πραγματικό ερώτημα είναι οι Ούγγροι θα διεξάγουν δεύτερο δημοψήφισμα, όπως οι Βρετανοί για να ψηφίσουν για την έξοδο από την ΕΕ... όταν οι Βρυξέλλες θα αγνοήσουν το δημοψήφισμα των Ούγγρων με τη συνήθη εκκωφαντική σιωπή τους;
Η ιδέα για έξοδο της Ουγγαρίας από  της ΕΕ δεν είναι αδιανόητη ή αδύνατη εξέλιξη  καθώς υπάρχει το προηγούμενο του Brexit με την Βρετανία.
Η κυβέρνηση Όρμπαν μέχρι σήμερα χειρίζεται την υπόθεση δοκιμάζοντας τα όρια των κανόνων της ΕΕ.
Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών τον αποκαλούν τύραννο της δεξιάς αλλά ο Orban είναι λαοφιλής στην Ουγγαρία.
Ο Orban σημειώνει, «ανησυχούμε για το πώς προστατεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Επί διακυβέρνησης του μέσα σε τρία χρόνια ο  προϋπολογισμός βελτιώθηκε, σταθεροποιήθηκε η οικονομία, απέφυγε την χρεοκοπία, αναχαίτισε τον πληθωρισμό και μείωσε την ανεργία από 11,5% σε 6,2%.
Η Ουγγαρία αποπλήρωσε το ΔΝΤ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα και το 2016 θα αποπληρώσει το χρέος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επιπλέον ο Orban κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια να μειώσει τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων από 35% σε 15%.
Έχει μειώσει τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας των νοικοκυριών κατά 25% μέσα σε πέντε χρόνια ενώ ο κατώτατος μισθός στην Ουγγαρία αυξήθηκε κατά 50%.

Γιατί οι μετανάστες είναι κίνδυνος;

Ο βασικός κίνδυνος για την Ουγγαρία είναι η μαζική μετανάστευση. 
Η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί που έρχονται εδώ δεν έχουν καμία πρόθεση απολύτως να υιοθετήσουν τον τρόπο ζωής μας επειδή θεωρούν τον δικό τους πιο πολύτιμο.
Γεγονότα δείχνουν ότι, το ποσοστό ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερο - μερικές φορές αρκετές υψηλότερο - μεταξύ εκείνων που γεννήθηκαν εκτός της Ευρώπης.
Η πραγματικότητα είναι ότι τα ευρωπαϊκά κράτη δεν ήταν και δεν είναι σε θέση να ενσωματώσουν ακόμη τις μάζες που έφτασαν από την Ασία και την Αφρική σταδιακά, επί σειρά δεκαετιών.
Πώς θα μπορούσαν να επιτύχουν το στόχο αυτό τώρα, τόσο γρήγορα και σε τόσο μεγάλο αριθμό;
Η πλειοψηφία των μεταναστών είναι θύματα έχει αναφέρει ο Orban: θύματα της κατάρρευσης των κυβερνήσεων των χωρών τους,  θύματα των κακών διεθνών αποφάσεων, θύματα των λαθρεμπόρων.
Κάνουν αυτό που θεωρούν ως το δικό τους συμφέρον.
Το πρόβλημα είναι ότι εμείς οι Ευρωπαίοι δεν κάνουμε αυτό που θα ήταν προς το συμφέρον μας.
Είναι σαν ένας καπετάνιος πλοίου να βλέπει την σύγκρουση και αντί να δράσει να ενδιαφέρεται περισσότερο για το αν οι σωσίβιες λέμβοι  θα είναι καπνιζόντων ή όχι.
Οι Βρυξέλλες δεν είναι σε θέση να οργανώσουν την άμυνα της Ευρώπης, αλλά είναι ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα ότι δεν έχουν την πρόθεση να το πράξουν.
Στη Βουδαπέστη, τη Βαρσοβία, την Πράγα και η Μπρατισλάβα είναι δύσκολο για μας να καταλάβουμε πώς έχουμε φτάσει ως εδώ αναφέρει ο Orban και συνεχίζει....
Αυτή είναι η Ευρώπη;
Η Ευρώπη είναι η Ελλάδα, όχι η Περσία.
Η Ευρώπη είναι η Ρώμη, δεν είναι η Καρχηδόνα, είναι ο Χριστιανισμός, δεν είναι το χαλιφάτο.

Ο Orban συνεχίζει εμείς δεν λέμε ότι είμαστε καλύτεροι, αλλά ότι είμαστε διαφορετικοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης