Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οι πολιτικές Trump θα μπορούσαν να διπλασιάσουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ

Deutsche Bank: Οι πολιτικές Trump θα μπορούσαν να διπλασιάσουν την ανάπτυξη των ΗΠΑ
Η τράπεζα εκτιμά πως το μοντέλο θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη ως «πρότυπο» σε παγκόσμια κλίμακα
Άκρως αισιόδοξη για την επικειμένη προεδρία του Donald Trump εμφανίζεται η Deutsche Bank, αποτιμώντας κάτι παραπάνω από θετικά τις πολιτικές που σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνησή του.
Όπως τονίσει ο David Folkerts-Landau, επικεφαλής οικονομολόγος της γερμανικής τράπεζας, το πρόγραμμα επενδύσεων σε υποδομές ύψους 1 τρισ. δολαρίων, η χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου ειδικά σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό τομέα, αλλά και η πιο επιθετική νομισματική πολιτική, θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν την παραγωγικότητα και να διπλασιάσουν τον ρυθμό αύξησης του αμερικανικού ΑΕΠ.
Μάλιστα, ο οικονομολόγος εκτιμά πως το μοντέλο που θα ακολουθήσει ο Ρεπουμπλικάνος θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη ως «πρότυπο» σε παγκόσμια κλίμακα.
«Αν και ο Trump εισάγει υψηλότερη αβεβαιότητα, ακόμα κι αυτό είναι καλύτερο από μία μέτρια βεβαιότητα που επικρατούσε μέχρι τώρα.
Ωστόσο, ο θετικός αντίκτυπος δε θα είναι άμεσα αντιληπτός», σχολιάζει.
Μιλώντας με αριθμούς, η Deutsche υπολογίζει ότι οι πολιτικές του κ. Trump θα ωθήσουν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο 2,4% το 2017 και στο 3,6% το 2018.
Να σημειωθεί ότι ο μέσος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ την οκταετή προεδρία του Barack Obama διαμορφώθηκε στο 1,6%.
Η τράπεζα τονίζει επίσης πως η ραγδαία ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία θα εκτόξευση στο 3 με 4% την αύξηση του ΑΕΠ το 2017.
Ωστόσο, κλείνοντας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις πολιτικές προστατευτισμού που προτίθεται να εφαρμόσει στο εμπόριο ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Η.Π.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης