«Πόλεμος» διαρροών κυβέρνησης- ΝΔ μετά τη σφοδρή κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή

«Πόλεμος» διαρροών κυβέρνησης- ΝΔ μετά τη σφοδρή κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή
Μετά τη σφοδρή κόντρα στη Βοθλή, σειρά έχουν τα κομματικά επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ
Εκτός Βουλής συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, μετά τη σφοδρή κόντρα Αλέξη Τσίπρα - Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.
Το Μαξίμου απάντησε με non paper...στο non paper της ΝΔ.
«Η Νέα Δημοκρατία αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει non paper, αμέσως μόλις τελείωσε η συζήτηση στη Βουλή, για να υποστηρίξει τον αρχηγό της! Τόση εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη;», αναφέρει το σύντομο σχόλιο της κυβέρνησης.

Το non paper της ΝΔ

Την θέση ότι η πρωινή συζήτηση στη Βουλή κατέδειξε σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διατυπώνουν πηγές της ΝΔ, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός ήταν εκτός τόπου και χρόνου.
«Κατέφυγε στην προσφιλή του τακτική, που είναι η λάσπη και οι συκοφαντικές επιθέσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδεικνύοντας την απόλυτη ταύτιση με τα "πληρωμένα πιστόλια" της συριζαϊκής διαπλοκής» υπογραμμίζουν από τη ΝΔ, κατηγορώντας τον κ.Τσίπρα ότι «έφτασε στο σημείο να μιλήσει για δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που πότε δεν έγιναν, αλλά ενδεχομένως θα επιθυμούσε να έχουν συμβεί για να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, η οποία είναι σε προφανή αδυναμία να υποστηρίξει αυτά στα οποία μάς οδήγησε η τακτική του κ. Τσίπρα».
Όπως υποστηρίζουν, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σε προφανή αδυναμία να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που του έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε αυτήν τη λογική, η ΝΔ ξαναθέτει στον πρωθυπουργό τα εξής ερωτήματα:
«Πρώτον, θα χρειάζονταν αυτά τα μέτρα αν η αξιολόγηση έκλεινε τον Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;
Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;
Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει «καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερα μετά». Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;
«Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;» επισημαίνουν από τη ΝΔ, κάνοντας λόγο για εξίσου «εκκωφαντική» σιωπή του κ. Τσίπρα σε σχέση με τα ερωτήματα του κ. Μητσοτάκη για τα ζητήματα ασφάλειας.
Όπως αναφέρουν, ο κ.Τσίπρας δεν έδωσε καμία απάντηση για τις καταγγελίες Πανούση και το πώς αντιμετωπίστηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , για τον ρόλο του κ. Λάμπρου και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που εξυπηρετούσαν πάγια αιτήματα σκληρών ποινικών, για τα καμένα τρόλεϊ, τους βανδαλισμούς σε σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την ανοχή φαινόμενα χαμηλής παραβατικότητας.
«Οι Έλληνες πολίτες έβγαλαν τα συμπεράσματά τους: Ο κ. Τσίπρας συμβολίζει μία εποχή κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας, η οποία ευτυχώς τελειώνει.
Σύντομα η Ελλάδα θα μπει σε μία εποχή ελευθερίας και αυτοπεποίθησης» επισημαίνουν από τη ΝΔ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS