Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
S&P 500
2.361,13
0,11%
FTSE 100
7.373,72
0,41%
DAX
12.203,00
0,44%
Nikkei 225
19.152,14
-0,34%
ATHEN
668,55
0,61%
  • 00:02 - Brexit και προσφυγικό στην ατζέντα της 3ης ευρωπαϊκής «Συνόδου του Νότου» στην Ισπανία στις 10/4
  • 23:53 - Το Reuters για την Ιταλία: Όσο οι εκλογές πλησιάζουν, τόσο οι ιδιωτικοποιήσεις απομακρύνονται
  • 23:39 - Ανάμεικτη η εικόνα των δεικτών στο κλείσιμο της Wall Street - Κέρδη 0,11% του S&P 500
  • 23:08 - Παππάς: Η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης θα θέσει την οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης
  • 22:59 - Bruegel: Η εμπιστοσύνη των χωρών του Νότου στην ΕΕ και τη Δημοκρατία ανακάμπτει και πάλι
 

UBS: Μείωση επενδύσεων σχεδιάζει το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων λόγω Brexit

UBS: Μείωση επενδύσεων σχεδιάζει το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων λόγω Brexit
Στις περιπτώσεις των εταιρειών που σχεδιάζουν μετεγκατάσταση των βρετανικών τους δραστηριοτήτων, ελκυστικότερος προορισμός είναι οι χώρες της ευρωζώνης (σχεδόν 50%), με τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης να επιλέγονται ως προορισμός μετεγκατάστασης από το 30% των επιχειρήσεων
Το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων πρόκειται να μειώσουν τις επενδύσεις τους στην προσεχή περίοδο, κυρίως ως αποτέλεσμα της οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit), ενώ το ένα δέκατο των ευρωπαϊκών εταιρειών με δραστηριότητα στη Βρετανία σχεδιάζουν να αποχωρήσουν από τη χώρα λόγω του Brexit.
Αυτό επισημαίνεται σε αντιπροσωπευτική έρευνα μεταξύ 600 επιχειρήσεων της ευρωζώνης που διεξήγαγε η μεγάλη ελβετική τράπεζα UBS.
Περισσότερες από τις μισές εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν, ότι το Brexit δεν θα αλλάξει τα επενδυτικά τους σχέδια. Όμως, το 24% του συνόλου ανέφερε, ότι σχεδιάζει μικρή μείωση επενδύσεων και το 8% αξιόλογη μείωση επενδύσεων, λόγω της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε., με το 39% αυτών που θα μειώσουν τις επενδύσεις τους να σχεδιάζουν να το πράξουν σε 6 έως 12 μήνες και το 17% αυτών να προγραμματίζει άμεση μείωσή τους.
Το 74% των εταιρειών κάθε μεγέθους και τομέα που συμμετείχαν στην έρευνα διατηρεί επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Εξ αυτών, το ένα δέκατο σχεδιάζει να επανεγκαταστήσει τις βρετανικές τους δραστηριότητες εκτός Βρετανίας, ενώ 31% αυτών ανέφερε ότι σχεδιάζει να μειώσει τις βρετανικές δραστηριότητές τους σε αξιόλογο βαθμό.
Μόλις το 3% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με δραστηριότητα και στη Βρετανία σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στη χώρα.
Στις περιπτώσεις των εταιρειών που σχεδιάζουν μετεγκατάσταση των βρετανικών τους δραστηριοτήτων, ελκυστικότερος προορισμός είναι οι χώρες της ευρωζώνης (σχεδόν 50%), με τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης να επιλέγονται ως προορισμός μετεγκατάστασης από το 30% των επιχειρήσεων με δραστηριότητα στη Βρετανία.
Ως μεγαλύτερη πηγή επενδυτικής αβεβαιότητας των επιχειρήσεων αναδείχθηκε το Brexit, ενώ στη δεύτερη θέση του σχετικού καταλόγου βρέθηκε η αβεβαιότητα που σχετίζεται με τις συνέπειες των πολιτικών του νέου Αμερικάνου προέδρου, Donald Trump.

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 17/03/2017 - 22:40
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS