Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
S&P 500
2.479,04
0,37%
FTSE 100
7.434,82
0,77%
DAX
12.264,31
0,45%
Nikkei 225
19.955,20
-0,10%
ATHEN
843,05
-0,71%
  • 20:47 - Dpa: Πρώτο βήμα επιστροφής της Ελλάδας στην ομαλότητα με την έξοδό της στις αγορές - Υψηλό το επιτόκιο
  • 19:51 - Συνεδριάζει αύριο (26/7) η Κοινοβουλευτική Ομάδα κα το Κεντρικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
  • 19:51 - Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Εργαζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων μας με τη Γερμανία
  • 19:51 - Associated Press: Η έκδοση του ελληνικού ομολόγου αποτελεί ορόσημο για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια
  • 19:50 - Η BMW και η Amazon δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη Βρετανία και μετά το Brexit
 

UBS: Μείωση επενδύσεων σχεδιάζει το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων λόγω Brexit

UBS: Μείωση επενδύσεων σχεδιάζει το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων λόγω Brexit
Στις περιπτώσεις των εταιρειών που σχεδιάζουν μετεγκατάσταση των βρετανικών τους δραστηριοτήτων, ελκυστικότερος προορισμός είναι οι χώρες της ευρωζώνης (σχεδόν 50%), με τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης να επιλέγονται ως προορισμός μετεγκατάστασης από το 30% των επιχειρήσεων
Το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων πρόκειται να μειώσουν τις επενδύσεις τους στην προσεχή περίοδο, κυρίως ως αποτέλεσμα της οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit), ενώ το ένα δέκατο των ευρωπαϊκών εταιρειών με δραστηριότητα στη Βρετανία σχεδιάζουν να αποχωρήσουν από τη χώρα λόγω του Brexit.
Αυτό επισημαίνεται σε αντιπροσωπευτική έρευνα μεταξύ 600 επιχειρήσεων της ευρωζώνης που διεξήγαγε η μεγάλη ελβετική τράπεζα UBS.
Περισσότερες από τις μισές εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν, ότι το Brexit δεν θα αλλάξει τα επενδυτικά τους σχέδια. Όμως, το 24% του συνόλου ανέφερε, ότι σχεδιάζει μικρή μείωση επενδύσεων και το 8% αξιόλογη μείωση επενδύσεων, λόγω της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε., με το 39% αυτών που θα μειώσουν τις επενδύσεις τους να σχεδιάζουν να το πράξουν σε 6 έως 12 μήνες και το 17% αυτών να προγραμματίζει άμεση μείωσή τους.
Το 74% των εταιρειών κάθε μεγέθους και τομέα που συμμετείχαν στην έρευνα διατηρεί επιχειρηματική δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Εξ αυτών, το ένα δέκατο σχεδιάζει να επανεγκαταστήσει τις βρετανικές τους δραστηριότητες εκτός Βρετανίας, ενώ 31% αυτών ανέφερε ότι σχεδιάζει να μειώσει τις βρετανικές δραστηριότητές τους σε αξιόλογο βαθμό.
Μόλις το 3% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με δραστηριότητα και στη Βρετανία σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στη χώρα.
Στις περιπτώσεις των εταιρειών που σχεδιάζουν μετεγκατάσταση των βρετανικών τους δραστηριοτήτων, ελκυστικότερος προορισμός είναι οι χώρες της ευρωζώνης (σχεδόν 50%), με τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης να επιλέγονται ως προορισμός μετεγκατάστασης από το 30% των επιχειρήσεων με δραστηριότητα στη Βρετανία.
Ως μεγαλύτερη πηγή επενδυτικής αβεβαιότητας των επιχειρήσεων αναδείχθηκε το Brexit, ενώ στη δεύτερη θέση του σχετικού καταλόγου βρέθηκε η αβεβαιότητα που σχετίζεται με τις συνέπειες των πολιτικών του νέου Αμερικάνου προέδρου, Donald Trump.

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 17/03/2017 - 22:40
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS