ΧΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση του ΔΝΤ - Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση του ΔΝΤ - Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο περιμένουν οι αναλυτές
Μέχρι το τέλος του μήνα η προθεσμία δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων χρήσης 2016 από τις εισηγμένες
Η πορεία της διαπραγμάτευσης, εξακολουθεί να επηρεάζει την πορεία της αγοράς με τους επενδυτές να περιμένουν χειροπιαστά αποτελέσματα.
Μέχρι να έρθουν αυτά, η απόσταση ασφαλείας που κρατούν οι ξένοι ρίχνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις συναλλαγές στο ΧΑ και διατηρεί την τάση συσσώρευσης σε επίπεδο τιμών γενικού δείκτη.
Οι επενδυτές περιμένουν από την συνεδρίαση του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον (21-23 Απριλίου) κάποια θετική εξέλιξη αναφορικά με το χρέος ή ακόμα και με το ύψος των πλεονασμάτων προκειμένου να  βγουν αγοραστές και να σπρώξουν την αγορά προς τον τεχνικό στόχο των 730 μονάδων.
Πέραν των διαπραγματεύσεων από την επόμενη εβδομάδα θα ενταθεί ο ρυθμός των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων χρήσης 2016 για όσες εταιρείες δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμα και είναι πολλές και κυρίως από τον χώρο της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
 
Eurobank

Για σήμερα οι επενδυτές θα τηρήσουν πιθανότατα στάση αναμονής περιμένοντας την ειδησεογραφία αναφορικά με τις κρίσιμες συναντήσεις μεταξύ του Έλληνα υπουργοί Οικονομικών, της διευθύντριας του ΔΝΤ, τον επικεφαλής του Eurogroup και τον Γάλλο αλλά και Γερμανό υπουργό Οικονομικών καθώς και τα στοιχεία για το πλεόνασμα του 2016 που θα ανακοινώσει σήμερα η στατιστική αρχή.

Euroxx

Περιμένουμε μία ήσυχη συνεδρίαση με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.
 

Beta

Οι ελληνικές μετοχές διαπραγματεύονται με πενιχρές συναλλαγές ενόψει της συνάντησης του ΔΝΤ (21-23 Απριλίου).
Οι χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι μπορεί να επηρεάσει τις διεθνείς αγορές.
Για την εγχώρια αγορά ωστόσο, περιμένουμε περαιτέρω συσσώρευση με περιορισμένους όγκους συναλλαγών.

 

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS