Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Ο Γενικός Δείκτης έχει κάτσει πάνω από το «μαξιλάρι» στήριξης των 675 με 661 μονάδων και περιμένει

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Ο Γενικός Δείκτης  έχει κάτσει πάνω από το «μαξιλάρι» στήριξης των 675 με 661 μονάδων και περιμένει
Πλάγια κίνηση παρατηρείται στις τελευταίες συνεδριάσεις σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές αγορές λόγω της αναμονής των γαλλικών προεδρικών εκλογών
Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης δε μπόρεσε να συμπληρώσει το ανοδικό κομμάτι του πάζλ, που λείπει από το ημερήσιο διάγραμμα για να «καλύψει» επαρκώς το ψυχολογικό όριο των 700 μονάδων, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Δυναμική Χρηματιστριακή, στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά.
Η αδυναμία αυτή, κατά τον κ.Μάνθο, που έχει εμφανώς προκληθεί μετά την ανοδική διάσπαση των 675 μονάδων στις αρχές του μήνα έχει αποτυπωθεί με μια βραχυχρόνια πλαγιοκαθοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη δίχως όμως να εμπεριέχει κάποιο αξιόλογο τζίρο συναλλαγών.
Μάλιστα  το φαινόμενο αυτό της πλάγιας κίνησης παρατηρείται στις τελευταίες συνεδριάσεις και σε όλες σχεδόν τις σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές λόγω της αναμονής των γαλλικών προεδρικών εκλογών.
Ουσιαστικά από τεχνικής απόψεως ο Γενικός Δείκτης  έχει κάτσει πάνω από το «μαξιλάρι» στήριξης των 675 με 661 μονάδων και περιμένει το έναυσμα για να εκτονωθεί είτε προς τις 700 με 710 μονάδες είτε προς το επικίνδυνο επίπεδο των 660 με 655 μονάδων, σχολιάζει ο κ.Μάνθος.
Από ανοδικά καύσιμα πέριξ των 1.830 μονάδων έμεινε και ο  δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης  FTSE 25αφήνοντας έτσι ανεκπλήρωτο το διαγραμματικό  στόχο των 1.872 μονάδων.
Βραχυχρόνια αλλαγή ανοδικού σχεδιασμού θα επέλθει μόνο με την καθοδική λύση των 1.770 μονάδων.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η αύξηση της Coca Cola (ΕΕΕ) στη συμμετοχή στον FTSE καθώς έχει ξεπεράσει το 22% λαμβάνοντας όμως τιμές στα ιστορικά υψηλά πέριξ των 25 ευρώ.
Πολύ πίσω σε σχέση με τις κινήσεις των άλλων δεικτών έχει μείνει ο Τραπεζικός, καθώς βάση διαγραμματικών δεδομένων θα έπρεπε να λαμβάνει τιμές πλησίον των 850 μονάδων ή 10% ψηλότερα από τα τωρινά επίπεδα τιμών.
Ανοδικός στόχος ο οποίος όμως θα παραμένει ενεργός όσο ο δείκτης συναλλάσσεται τόσο πάνω από τη σημαντική  γραμμή στήριξης W του περασμένου Ιανουαρίου, όσο και πάνω από τη ζώνη των 740 με 732 μονάδων, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης